SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2017

Maria Sharapova-Simona Halep: tot ce trebuie să știi despre primul tur la US Open

Simona Halep, foto: Gulliver/gettyimages
Simona Halep, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 28 august 2017 11:00

Simona Halep și Maria Sharapova se întâlnesc azi, nu înainte de ora 02:00, în meciul cel mai interesant al primului tur

Șocul tragerii la sorți încă transmite vibrații diverse. Simona o va întâlni pe Maria în primul tur la US Open, sună în continuare ireal, ca o păcăleală de 1 aprilie sau un refren ghinionist. Un tablou de 128 de poziții, atâtea variante de adversare și sorții le-au pus față în față tocmai pe cele două!

Așteptarea va fi scurtă însă. În această noapte, nu înainte de ora 02:00 a României, meciul blockbuster al primului tur a primit onorurile cuvenite: Arena Arthur Ashe, sesiunea de seară la New York. Orice altceva ar fi fost prea puțin.

Cu cât încearcă lumea să hiperbolizeze această ciocnire, cu atât vor dori cele două s-o păstreze în limitele fragile ale unui meci normal. Din cauză de presiune, gânduri, implicații și comentarii ulterioare. Orice se va întâmpla, va naște reacții. Diverse, precum lumea de astăzi. Precum cea a româncei când a aflat cine-i va fi adversară în turul 1.

"Eram pe teren, la antrenament. Bineînțeles că m-am gândit un pic la ceva de genul: Cum e posibil? Doar e prima rundă la un Grand Slam. Dar a fost Ok, nicio emoție, mi-am făcut antrenamentul normal în continuare", a explicat Halep.

Momentele importante, nefructificate

Pentru ambele meciul înseamnă un test. Simona a anunțat că-l ia ca pe o provocare sportivă, mare, dar atât, provocare sportivă, dată de scorul întâlnirilor directe. "M-a bătut de șase ori", reține ea corect. "Așa că poate voi schimba asta. Vom vedea luni. Vreau să joc cât de bine pot și să încerc să câștig. E un meci mare". Cele 6 înfrângeri apasă dureros talgerul tricolor al balanței, însă lui Halep îi e greu să desemneze un anume aspect al jocului rusoacei care s-o deranjeze în mod special.

"Am fost aproape de atâtea ori. Poate e mai greu din cauza faptului că lovește atât de plat și că joacă riscant. Și poate pentru că în momentele importante ale meciurilor nu am reușit să fac pasul în față și să profit de oportunități", a caracterizat numărul 2 mondial esența duelului.

În același timp, față de cele mai recente înfruntări, cele două sunt jucătoare diferite. S-au întâmplat multe în cei aproape doi ani de la ultimul meci direct. Șarapova a ispășit o suspendare pentru dopaj, Halep a mai disputat o finală de Mare Șlem și a ajuns la câțiva pași de locul 1 mondial. De când a revenit, rusoaica a jucat puțin, confruntându-se cu variate probleme fizice. Nici nu a avut când să lase vreo impresie, de orice fel. Simona, în schimb, a avut un sezon superb de zgură, prelungit până la ora de față cu o constanță incredibilă: 10 turnee la rând cu măcar sferturi de finală atinse. Au fost și unele meciuri încheiate prea brusc și defavorabil, dar parcă partea bună cântărește mai greu.

"Doar la mine"

"Nu mă gândesc la ce a făcut sau face Maria, ci doar la mine", a accentuat Halep. "Tot ce vreau să pot juca tenisul meu cel mai bun. Nu va fi ușor, dar voi lua totul ca pe încă un meci, o provocare, o șansă de a o înfrunta pe teren. Nimic în plus. Nu vreau presiune suplimentară. E o jucătoare normală, care revine, o jucătoare bună". Iar la noapte vom vedea totul pe viu. Realitatea bate orice preview.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează