SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Mats Wilander, previziune pesimistă: „Nu cred că vom avea nici US Open în 2020”

Mats Wilander
Mats Wilander

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 18:38

Mats Wilander (55 de ani), care locuiește în Idaho cu familia sa, e de părere că la New York nu se va putea juca tenis la început de septembrie.

Fostul jucător de tenis a acordat un interviu pentru cotidianul francez L'Equipe în care vorbește despre tenis, dar și despre situația actuală din SUA, unde numărul infectaților cu COVD-19 a trecut de 100.000. 

În plus, în complexul de la Flushing Meadows, unde se desfășoară al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, a fost instalat un spital de campanie. „Nu cred că vom avea nici US Open în 2020 pentru că situația la New York nu este deloc sub control", a spus Mats Wilander. 

După anularea Wimbledon-ului, organizatorii americani au anunțat că deocamdată nu vor lua o decizie, dar că sunt extrem de atenți la ce se întâmplă. Turneul de la New York ar trebui să debuteze pe 31 august. „Tenisul îmi lipsește enorm, pentru că mie îmi plăcea enorm această parte a sezonului, cu Indian Wells, Miami, apoi zgura și imediat iarba", a spus suedezul în vârstă de 55 de ani.

„Pentru jucători e dificil să-și păstreze motivația în aceste momente, pentru că dacă se pot antrena, nu știu pentru ce o fac"  
Mats Wilander 

Filosofii despre lumea actuală 

Anularea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului l-a făcut pe Wilander să spună că e un moment în care jucătorii să-și dea seama cât de norocoși au fost în anii din urmă că au putut să evolueze la astfel de competiții. „Lumea occidentală a fost privilegiată, jumătate din populația planetei se chinuie în fiecare zi să pună ceva pe masă. Acesta este adevărul", a adăugat el.

Decizia celor de la Roland Garros de a muta turneul în toamnă nu i se pare una deplasată: „Egoism e felul în care noi, oamenii, ne-am purtat cu planeta pe care trăim. Toată poluarea pe care am produs-o, acum Pământul are un an de repaus, iar din drama cu care ne confruntăm e, probabil, singurul lucru pozitiv". 

Daune pentru jucători

În opinia lui Mats, cel care a pierdut cel mai mult din punctul de vedere al tenisului este Novak Djokovic. „Pentru că nu fusese învins în niciun meci în acest an, iar virusul acesta i-a stopat elanul. Apoi, jucătorii tineri pierd timp în lupta lor cu The Big 3", a concluzionat Wilander. 

„Acest virus a tras un semnal de alarmă pentru lumea occidentală, cea privilegiată și blazată. Trebuie să ne amintim că suntem aceeași specie și trăim pe același mapamond. După trecerea acestei pandemii ar trebui să vedem un nou început pentru umanitate" 
Mats Wilander   

Citește mai multe știri din tenis: 

COVID-19. A anticipat Bill Gates ce va urma? Miliardarul a avut o discuție secretă cu Rafael Nadal: „Asta i-a spus”

Simona Halep, prima reacție după anularea Wimbledon: „Trecem prin ceva mai mare decât tenisul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează