SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Medvedev răsuflă ușurat! ITF anunță ce măsuri a luat împotriva Rusiei și Belarusului

ITF a suspendat Rusia de la toate competițiile pe echipe / Sursă foto: Guliver/Getty Images
ITF a suspendat Rusia de la toate competițiile pe echipe / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 20:56 / Actualizat marti, 01 martie 2022 21:10

Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis că jucătorii din Rusia și Belarus vor putea participa în continuare la turnee, însă aceștia nu vor avea dreptul să concureze sub numele sau steagul celor două țări. Decizia se aplică pe o perioadă nedetermiantă.

Principalul for care guvernează tenisul a aplicat, așadar, sancțiuni mai blânde decât în alte sporturi. Astfel, jucătorii și jucătoarele din Rusia și Belarus vor putea lua în continuare parte la turneele din cele două circuite, singura interdicție fiind că nu vor putea reprezenta țările acuzate pentru agresiunile din Ucraina. 

Decizia îl „salvează”, practic, pe noul lider mondial Daniil Medvedev, cel care se afla în pericol să nu mai poată fi prezent la competiții chiar după ce l-a detronat pe Novak Djokovic din fruntea tenisului masculin. De altfel, Daniil Medvedev a făcut apel la pace, într-un mesaj emoționant postat pe conturile sale de socializare

ITF a suspendat federațiile din Rusia și Belarus

Totuși, ITF a anunțat că suspendă federațiile de tenis din Rusia și Belarus de la toate competițiile pe echipe. Astfel, acestea nu vor mai putea participa la Cupa Davis și Billie Jean King Cup.

„Federația Internațională de Tenis (ITF) condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și facilitarea acesteia de către Belarus. Pe lângă anularea tuturor evenimentelor ITF din acele țări, Consiliul ITF a anunțat astăzi suspendarea imediată a Federației Ruse de Tenis (RTF) și a Federației de Tenis Belarus (BTF) din calitatea lor de membre ITF și de la participarea la competiția internațională pe echipe ITF până la noi ordine.

Înștiințare: ITF rămâne în contact strâns cu Federația Ucraineană de Tenis și este solidară cu poporul ucrainean”, se arată în comunicatul emis de ITF. 

Citește și alte știri din tenis: 

Acuzată că nu ia atitudine, Maria Sharapova a vorbit în premieră despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Novak Djokovic, o nouă decizie majoră: s-a despărțit de omul care i-a marcat cariera!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  01 Martie 2022, 22:57

Turneele din circuite sunt organizate de ATP și WTA, cu excepția celor de GS. Nici ATP și nici WTA nu s-au pronunțat

elgabri
elgabri  •  01 Martie 2022, 22:28

ITF sustine *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează