SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI

Acuzată că nu ia atitudine, Maria Sharapova a vorbit în premieră despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Maria Sharapova / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Maria Sharapova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 17:04 / Actualizat marti, 01 martie 2022 17:21

Maria Sharapova (34 de ani) a oferit o primă reacție despre invazia declanșată de Rusia în Ucraina, după ce urmăritorii săi de pe rețelele sociale au acuzat-o de pasivitate pe fosta mare jucătoare de tenis, stabilită acum în Bradenton, Florida.

Spre deosebire de alte personalități din Rusia, Maria Sharapova a refuzat, până acum, să ia o poziție oficială despre sângerosul război ce se desfășoară de aproape o săptămână pe teritoriul Ucrainei. Mustrată în social-media, „Masha” a publicat, de la Paris, un mesaj prin care îndeamnă la pace.

„Călătoria în Europa este foarte diferită de această dată. Sunt cu inima îngreunată și cu o dorință profundă de pace și, cel mai important, de asigurare a siguranței și a viitorului copiilor noștri”, a scris fostul lider mondial din WTA. 

Război în Ucraina, ziua a 6-a » Ce au putut face taximetriștii din București cu refugiații ucraineni: amenzi de 10.000 de lei!
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Război în Ucraina, ziua a 6-a » Ce au putut face taximetriștii din București cu refugiații ucraineni: amenzi de 10.000 de lei!

Federația Ucraineană de Tenis, cerere oficială pentru excluderea rușilor și bielorușilor din circuit

Între timp, Federația Ucraineană de Tenis a cerut excluderea tuturor jucătorilor de tenis ruși și bieloruși din circuit. De asemenea, ucrainenii solicită ca organizarea competițiilor de către Rusia și Belarus să fie interzisă.

„Federația Ucraineană de Tenis își exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federațiilor Ruse și Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Probabil că motivele nu trebuie explicate, pentru că sunt evidente, dar iată că oferim câteva realități: Atacul fără precedent, brutal și sângeros al Rusiei asupra Ucrainei a început deja de 5 zile.

Civili sunt omorâți, inclusiv femei și copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge țara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea nu a mai văzut așa ceva de la al Doilea Război Mondial.

Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze turnee internaționale pe teritoriile lor, însă nici nu ar trebui ca sportivi din aceste două țări să poată participa la competiții din străinătate. Conducerea Federației Ucrainene de Tenis speră că veți adopta o poziție puternică în cazul acestei cereri”, se arată în cererea trimisă către Federația Internațională de Tenis.

Citește și alte știri din tenis: 

Replica rusoaicei Anastasia Potapova, după ce Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei

Răsturnare! WTA ar fi acceptat condițiile impuse de Elina Svitolina pentru a juca împotriva rusoaicei Potapova și meciul s-ar putea disputa până la urmă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
rockyus
rockyus  •  02 Martie 2022, 00:27

Nu vad avioane, nici rusesti, nici ucrainene. Unde sunt avioanele...ce razboi e asta?

lapusneanul
lapusneanul  •  01 Martie 2022, 22:22
Postat de cirus11 pe 01 Martie 2022, 17:40

N-o sa vedeti niciun cuvant impotriva lui Putin la niciun sportiv din asta rus... toti o dau cu pacifismul vag.

sefu, stii ca putin e dictator ? cine are curaj sa vorbeasca impotriva lui ?

cirus11
cirus11  •  01 Martie 2022, 18:57
Postat de rocky5 pe 01 Martie 2022, 18:10

Obligatorie excluderea tuturor sportivilor rusi din toate competițiile! Și bielorusi!

Logic. Din moment ce sportivii ucrainieni nici nu mai pot parasi tara si trebuie sa se inroleze in armata masura minima ar fi de reciprocitate... daca ucrainienii nu mai pot participa la competitii pai atuncii sa scoatem si pe rusi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează