SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Replica rusoaicei Anastasia Potapova, după ce Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei

Anastasia Potapova // Foto: Getty Images
Anastasia Potapova // Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 09:41 / Actualizat marti, 01 martie 2022 09:43

Rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 81 WTA) a reacționat, după ce ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) s-a retras de la turneul WTA Monterrey, unde ar fi trebuit să o înfrunte în primul tur.

Elina Svitolina a cerut ca sportivii din Rusia și Belarus să fie acceptați în turnee doar ca sportivi neutri, fără să li se afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. Mai mult, jucătoarea din Ucraina a anunțat că nu va mai disputa niciun meci împotriva vreunei sportive din Rusia sau Belarus.

Rusoaica Anastasia Potapova, care trebuia să-i fie adversară în primul tur la Monterrey, a făcut un apel la pace și a spus că sportivii profesioniști sunt doar „ostatici ai situației curente”.

CFR Cluj, pregătită să adăpostească peste 500 de refugiați ucraineni: „Pot fi asigurate condiții de cazare și masă”
SPRIJIN
CFR Cluj, pregătită să adăpostească peste 500 de refugiați ucraineni: „Pot fi asigurate condiții de cazare și masă”

Anastasia Potapova, replică pentru Elina Svitolina

„În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. 

Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Acum, din păcate, noi, sportivii profesioniști, devenim ostatici ai situației curente. 

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze”, a transmis Anastasia Potapova pe contul său de Instagram.

Elina Svitolina s-a retras înaintea meciului cu rusoaica Potapova

„Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul.

 În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. 

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, a transmis Elina Svitolina, pe Twitter.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Antrenorul ucrainean al momentului, interviu de pe front: „Echipa nu știe unde sunt, că nu mă voi întoarce. Frică? Deja mi-am trăit viața, trebuie să oprim bestia de Putin”

Spartak Moscova va fi exclusă de UEFA! Anunțul e iminent!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
1948forever
1948forever  •  01 Martie 2022, 14:35
Postat de bijoan78 pe 01 Martie 2022, 13:48

Rusia, SUA sunt facute din acelasi aluat, urmaresc acelasi scop, nici macar metodele folosite nu sunt prea diferite. Probabil din prea multa dragoste fata de oameni au amandoua arme nuclearea cat sa distruga pamantul de cateva ori ....

au amandoua arme pentru ca liderii lor sa fie potoliti si sa nu existe niciodata razboi direct intre ele. de curiozitate, du-te in Moscova pe strada si striga m. putin, si apoi du-te in Washington si striga m. biden. Sa vedem daca sunt facute din acelasi aluat

1948forever
1948forever  •  01 Martie 2022, 14:33
Postat de lupu68 pe 01 Martie 2022, 13:05

Inclusiv rapidistii?!?

discutia era despre cele doua sportive, nu poate fi rasism, cel mult xenofobie. cu rapidistii nu stiu

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Martie 2022, 14:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează