INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Antrenorul ucrainean al momentului, interviu de pe front: „Echipa nu știe unde sunt, că nu mă voi întoarce. Frică? Deja mi-am trăit viața, trebuie să oprim bestia de Putin”

Yuriy Vernydub, în centrul imaginii +13   FOTO
Yuriy Vernydub, în centrul imaginii

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 19:21 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 19:29

Yuri Vernydub (56 de ani), antrenorul ucrainean al lui Sheriff Tiraspol, a revenit acasă și s-a alăturat forțelor care apără Ucraina de invazia rușilor. 

Yuri Vernydub, antrenorul ucrainean al momentului, cel care a dus-o pe micuța Sheriff în grupele Ligii Campionilor, a renunțat la siguranța relativă din Transnistria și s-a înrolat în armată. 

FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat
RĂZBOI
FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat

La revenirea în Ucraina a oferit un interviu plin de substanță, în care vorbește despre mașina de propagandă a Kremlin-ului și despre tirania lui Vladimir Putin. 

Yuri Vernydub, interviu din calitate de soldat ucrainean

„Am intrat în forțele armate. Momentan s-a format o brigadă, nu știu în ce zonă vom fi trimiși. Probabil mâine sau poimâine vom afla asta. Sunt pregătit să apăr Ucraina”, a spus antrenorul despre actuala lui situație, potrivit Tribuna.ua.

Vernydub a povestit cum a aflat despre ofensiva lui Putin: „Eram în Portugalia, pentru meciul cu Braga, din Europa League. Seara am avut un antrenament, apoi, la 04:30 dimineața, fiul meu m-a sunat și mi-a spus că Rusia a declanșat războiul. Am fost într-o stare de șoc. Cred că asta ne-a afectat și jocul de la Braga (n.r. pierdut 0-2, eliminare la loviturile de departajare). 

Le mulțumesc fotbaliștilor, toți m-au înțeles și au fost alături de mine. După meci am discutat cu directorul echipei și i-am spus că vreau să merg în Ucraina. Până la urmă, toate rudele mele erau la Zaporozhye”. 

Antrenorul ucrainean al momentului, interviu de pe front: „Echipa nu știe unde sunt, că nu mă voi întoarce. Frică? Deja mi-am trăit viața, trebuie să oprim bestia de Putin”
Vernydub la meciul cu Real Madrid, din Liga Campionilor

Conducătorii lui Sheriff încă nu știu că antrenorul lor nu va reveni în Republica Moldova: „Ei nu au aflat nimic. Probabil o să le transmit astăzi. Le-am spus deja că bărbații nu pot părăsi teritoriul Ucrainei. Mai devreme sau mai târziu vor auzi că am venit să îmi apăr patria-mamă! Nu am putut să stau cu mâinile în sân când am văzut câți oameni pleacă din Ucraina. E un dezastru. Am ales să nu intru în panică și să lupt!”. 

Întrebat cine va câștiga războiul, Yuri Vernydub nu a ezitat nicio clipă: „Doar noi! Cine altcineva? Toți ucrainenii sunt la arme, luptă. Putin deja regretă ce a făcut. Am 56 de ani. De ce să mă mai tem? Din contră, mi-am trăit viața. Mă tem doar pentru copiii noștri, pentru nepoți, pentru familiile noastre”.

În final, a avut și un mesaj dur pentru Vladimir Putin: „Doar el e vinovat. Niciodată nu va ajunge împăratul întregii lumi! E doar o copie a lui Adolf Hitler. Iar mașina de propagandă a Rusiei este Joseph Goebbels (n.r. șeful propagandei Partidului Nazist). Putin și toți jurnaliștii lui marionetă... E o bestie, un ciudat, un vampir!”.

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

BREAKING NEWS FIFA și UEFA discută acum excluderea Rusiei din toate competițiile!

Schalke 04 a rupt orice legătură cu Gazprom » Clubul german a încheiat parteneriatul cu sponsorul rus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
8280046852021443
Tudor Adrian  •  01 Martie 2022, 09:16

RESPECT!!!

nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  01 Martie 2022, 09:04
Postat de cristealaur1948 pe 28 Februarie 2022, 22:55

Doamne , ce OAMENI!!! La noi si soldatii ar dezerta....

la, noi de oare ar lupta? cand in presa toti ii acuza ca ies repede la pensie ca au pensii nesimtite, pentru cine sa lupte ? pentru cei carei hulesc ? pentru hotii din fruntea statului? prosti sa fie daca ar pleca careva la lupta , este timpul sa lupte cei care ii hulesc sa arate ei ca nu conteaza banii,

cristealaur1948
cristealaur1948  •  28 Februarie 2022, 22:55

Doamne , ce OAMENI!!! La noi si soldatii ar dezerta....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează