INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Schalke 04 a rupt orice legătură cu Gazprom » Clubul german a încheiat parteneriatul cu sponsorul rus

Numele sponsorului Gazprom, îndepărtat de pe tricourile lui Schalke 04 // Foto: Imago
Numele sponsorului Gazprom, îndepărtat de pe tricourile lui Schalke 04 // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 14:50 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 15:54

Ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, clubul Schalke 04 a decis să rupă contractul cu gigantul rus „Gazprom”, sponsorul său principal.

Joi, 24 februarie, clubul Schalke 04 a decis să îndepărteze numele sponsorului „Gazprom” de pe tricourile de joc. Decizia a venit în urma presiunilor făcute de publicația Bild, care a transmis că va cenzura numele sponsorului de pe tricourile lui Schalke. 

Astăzi, Consiliul de Administraţie al clubului a decis rezilierea contractului cu Gazprom.

I-a prins războiul la Brașov și s-au refugiat în fotbal » 11 puști din Ucraina nu se mai pot întoarce acasă din cauza invaziei pornite de Rusia
SITUAȚIE
I-a prins războiul la Brașov și s-au refugiat în fotbal » 11 puști din Ucraina nu se mai pot întoarce acasă din cauza invaziei pornite de Rusia

Schalke 04 a rupt parteneriatul cu Gazprom

„Consiliul de administrație al Schalke 04, cu aprobarea consiliului de supraveghere, a decis să încheie prematur contractul dintre S04 și GAZPROM. Conducerea se află în discuții cu actualul sponsor principal, iar mai multe informații vor fi anunțate ulterior. 

Capacitatea financiară a clubului nu va fi afectată deloc de această decizie. Conducerea clubului este încrezătoare că va putea anunța un nou partener în viitorul apropiat”, a anunţat Schalke pe site-ul oficial al clubului.

Parteneriatul dintre Schalke și Gazprom a început în 2006 și a fost prelungit anul trecut. Cu toate că echipa a retrogradat din Bundesliga, Schalke primea în continuare 10 milioane de euro pe an din partea sponsorului.

Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale, este sponsorul Ligii Campionilor din anul 2012. Compania rusească cu sediul în Sankt Petersburg este sponsor principal al mai mult cluburi importante din Europa, precum Zenit sau formații de top din Euroliga de baschet.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Jurgen Klopp, despre atacurile armatei lui Vladimir Putin în Ucraina: „Este războiul unui om cu adevărat rău”

Roman Yaremchuk, protagonistul unui moment emoționant la meciul dintre Benfica și Guimaraes » Fotbalistul, în lacrimi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
grro
grro  •  28 Februarie 2022, 18:24
Postat de leu.mr pe 28 Februarie 2022, 17:02

Iar ii dati cu presiunea lui Bild ? De parca ii baga cineva in seama pe Bild...

Cel mai mare ziar din Europa, America, Africa și Australia. Dacă tăceai, filozof rămâneai.

leu.mr
leu.mr  •  28 Februarie 2022, 17:02

Iar ii dati cu presiunea lui Bild ? De parca ii baga cineva in seama pe Bild...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează