SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTERREY

Răsturnare! WTA ar fi acceptat condițiile impuse de Elina Svitolina pentru a juca împotriva rusoaicei Potapova și meciul s-ar putea disputa până la urmă

Elina Svitolina
Elina Svitolina

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 14:05 / Actualizat marti, 01 martie 2022 14:27

Meciul dintre ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) și rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 81 WTA) din primul tur al turneului WTA Monterrey, programat astăzi, 1 martie, de la ora 21:00 s-ar putea juca în cele din urmă. 

Elina Svitolina a cerut ca sportivii din Rusia și Belarus să fie acceptați în turnee doar ca sportivi neutri, fără să li se afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. Mai mult, jucătoarea din Ucraina a anunțat că nu va mai disputa niciun meci împotriva vreunei sportive din Rusia sau Belarus, începând cu meciul programat astăzi împotriva Anastasiei Potapova, până când organizațiile de tenis nu vor lua măsuri clare în privința războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Conform Ubitennis, între timp părțile implicate ar fi ajuns la un acord, după ce organizațiile de tenis au decis să accepte condițiile impuse de Elina Svitolina. Astfel, meciul dintre Svitolina și Potapova ar putea avea loc.

Elina Svitolina: „Totul a fost acceptat”

„Totul a fost acceptat, cei responsabili pentru difuzarea meciului, precum și cei care se ocupă de bună organizare a partidei au confirmat că toate steagurile și însemnele referitoare la Rusia și Belarus vor fi îndepărtate în timpul meciului”, a spus Elina Svitolina potrivit sursei citate.

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) recomandă tuturor Federațiilor Internaționale să nu permită participarea sportivilor ruși la competițiile viitoare.

„Nu m-am retras încă. După cum am menționat în această declarație, nu voi concura dacă WTA nu va întreprinde o acțiune!” a mai transmis sportiva.

Declarația de ieri a Elinei Svitolina

„Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. 

În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele.

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, a transmis Elina Svitolina, pe Twitter.

Replica rusoaicei Anastasia Potapova, după ce Elina Svitolina a refuzat inițial să joace împotriva ei

„În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. 

Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Acum, din păcate, noi, sportivii profesioniști, devenim ostatici ai situației curente.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze”, a transmis Anastasia Potapova pe contul său de Instagram.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Ce sumă a donat Junior Moraes forțelor armate din Ucraina

Marea lovitură pentru Rusia vine din baschet » Coloșii CSKA, Zenit și UNICS au fost suspendați! Vedetele au început să evadeze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
valyomanyd
valyomanyd  •  01 Martie 2022, 15:13

Aha, joaca cu PotaSova, cu PotaPova nu joaca ?:))

comunist
comunist  •  01 Martie 2022, 15:08

a avut in ultimii 20 de ani vreun sportiv american vreo problema cand tara sa bombarda Afganistan, Pakistan, Irak, Somalia, Yemen, Syria? E putin deplasat ca au ajuns sa fie judecati pe criterii politice niste sportiv profesionisti care nu au vreo apartenenta politica sau militara, pentru simplul fapt ca nu ne place noua tara in care au avut ghinionul sa se nasca. ei nu vin nici cu mitraliere nici cu propaganda politica, vin doar sa se intreaca cu alti sportivi de nivelul lor.

robotzel
robotzel  •  01 Martie 2022, 14:56

de pomana se plang sportivii rusi de "nedreptati" sa intre in meciuri (indiferent de sport) cu tricouri pe care sa scrie "mori putin" sau "putin este un criminal" si este in regula. pana atunci sunt complici pentru ca ei, rusii l-au lasat pe asasin in functie. deci despre ce vorbim? pun pariu ca majoritatea dintre ei sunt chiar fani putin.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează