GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ce sumă a donat Junior Moraes forțelor armate din Ucraina

Junior Moraes (34 de ani), brazilianul care a obținut cetățenia ucraineană în 2019, a donat 50.000 de euro Armatei de la Kiev, înainte să părăsească țara. +13   FOTO
Junior Moraes (34 de ani), brazilianul care a obținut cetățenia ucraineană în 2019, a donat 50.000 de euro Armatei de la Kiev, înainte să părăsească țara.

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 23:37 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 23:37

Junior Moraes (34 de ani), brazilianul care a obținut cetățenia ucraineană în 2019, a donat 50.000 de euro Armatei de la Kiev, înainte să părăsească țara.

Junior Moraes, fostul jucător al Gloriei Bistrița, se numără printre cei 13 fotbaliști de la Șahtior și Dinamo Kiev care au reușit să fugă din calea războiului din Ucraina și au ajuns duminică noaptea în România.

FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat
RĂZBOI
FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat

Junior Moraes, donație forțele armate din Ucraina

Înaintea să plece, atacantul lui Șahtior și-a manisfestat sprijinul față de rezistența din Ucraina și a donat suma de 50.000 de euro. Moares se alătură unei liste importante de fotbaliști sau antrenori care au sprijinit financiar forțele armate ucrainene. 

Printre numele cunoscute sunt, potrivit Sport-ua, Serhiy Rebrov, Ruslan Malinovsky, Oleksandr Zinchenko, Andriy Yarmolenko, Roman Iaremciuk, Vitaliy Mykolenko, Viktor Kovalenko.

Moraes, criticat în Ucraina 

Pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a început invazia Ucrainei, președintele Volodimir Zelensky a decretat impunerea legii marțiale, care îi obligă pe toți bărbații apți de luptă, cu vârste între 18 și 60 de ani, să rămână în Ucraina timp de 90 de zile de la semnarea decretului de către președintele ucrainean. Astfel, plecarea lui Moraes a stârnit revolta presei din Ucraina.

„Este de remarcat faptul că printre cei 42 de refugiaţi (jucători şi familiile acestora) s-a numărat şi Junior Moraes, care are cetățenie ucraineană. Cu ce paşaport a plecat Moraes de pe teritoriul Ucrainei? Junior a reuşit să ocolească legile”, notează presa locală. Trebuie clarificat acest lucru. După introducerea legii marţiale în Ucraina, bărbaţilor între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara”, au titrat jurnaliștii de la sport.ua.

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

BREAKING NEWS FIFA și UEFA discută acum excluderea Rusiei din toate competițiile!

Schalke 04 a rupt orice legătură cu Gazprom » Clubul german a încheiat parteneriatul cu sponsorul rus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează