SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Comitetul Olimpic Internațional nu mai vrea sportivi ruși în nicio competiție! Deciziile anunțate astăzi

FOTO: imago-Images +13   FOTO
FOTO: imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 17:47 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 17:55

Comitetul Olimpic Internațional recomandă tuturor Federațiilor Internaționale să nu permită participarea sportivilor ruși la competițiile viitoare. 

FIFA și UEFA s-au mobilizat și vor anunța în scurt timp excluderea Rusiei din toate competițiile. Nu doar în fotbal s-a trecut la măsuri dure împotriva sportivilor ruși. Comitetul Olimpic Internațional recomandă interzicerea lor la evenimentele din perioada următoare. 

Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”
RUSIA
Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”

Comunicatul oficial al CIO

„Războiul din Ucraina ne pune în fața unei mari dileme. Cât timp sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa în continuare la competiții, mulți din Ucraina vor refuza să concureze. E o dilemă care nu poate fi rezolvată. Luând în considerare acest lucru, publicăm următoarea listă de recomandări: 

  • Pentru a preteja integritatea globală a sportului și pentru siguranța participanților, Comitetul Olimpic Internațional recomandă tuturor Federațiilor Sportive Internaționale și tuturor organizatorilor de evenimente să nu invite sau să permită participarea sportivilor din Rusia și Belarus
  • Când acest lucru nu va fi posibil din motive organizatorice sau legale, organizatorii trebuie să împiedice ca sportivi din Rusia și Belarus să să concureze sub numele țărilor lor direct împotriva sportivilor din Ucraina. Ei pot participa ca indivizi, dar fără simbourile țării și fără drapel
  • Comitetul Olimpic menține recomandarea urgentă ca niciun eveniment sportiv să nu fie organizat pe teritoriul Rusiei sau Ucrainei”, se arată în comunicatul emis astăzi.

Ucraina cere interzicerea jucătorilor de tenis din Rusia

Federația ucraineană de tenis a cerut ca jucătorii de tenis din Rusia și Belarus să fie interziși începând cu data de astăzi. 

„În țara noastră mor civili, inclusiv femei și copii. Infrastructura civilă se prăbușește. Este un război la scară largă care va trimite țara noastră cu decenii în urmă. Russia și Belarus nu au dreptul să organizeze competiții, dar ar trebui ca sportivii lor să fie interziși la toate competițiile internaționale”, se arată într-o scrisoare a Federației de tenis din Ucraina. 

Rusia dă în acest moment liderul ierarhiei ATP, pe Daniil Medvedev, și cel mai în formă jucător, pe Andrey Rublev, câștigător a două turnee în ultimele două săptămâni, la Marseille și Dubai. Ambii au oferit declarații de pace. 

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

BREAKING NEWS FIFA și UEFA discută acum excluderea Rusiei din toate competițiile!

Schalke 04 a rupt orice legătură cu Gazprom » Clubul german a încheiat parteneriatul cu sponsorul rus

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează