SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET 1

Simona Halep se destăinuie după meciul cu Viktorija Golubic: „Serviciul meu a fost de rahat. Nu am crezut că pot câștiga”

Simona Halep, în meciul contra Viktorijei Golubic // foto: Imago Images +8   FOTO
Simona Halep, în meciul contra Viktorijei Golubic // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 07:10 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 09:08

Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a reacționat după meciul câștigat cu Viktorija Golubic (29 de ani, 43 WTA) în sferturile Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 5-7, 6-4.

  • În semifinale, pe Simona o așteaptă Qinwen Zheng (19 ani), locul 126 WTA, care a trecut în sferturi de Ana Konjuh.

După meci, în timpul interviului acordat pe teren, Simona a recunoscut că nu a avut cea mai bună prestație în fața elvețiencei. Halep s-a declarat mulțumită de faptul că a rămas motivată și a luptat până la capăt, un aspect asupra căruia transmite că a lucrat mult în trecut. 

+4 FOTO

Simona Halep, după meciul cu Viktorija Golubic 

A fost foarte dificil, trebuie să recunosc. Nu prea am crezut că pot câștiga acest meci, dar am luptat până la capăt și sunt foarte mândră de asta, pentru că am lucrat la acest aspect în trecut. Viktorija a jucat uimitor, a luptat până la final, trebuie să-i acordăm credit pentru această prestație. Mă bucur că am putut fi puțin mai puternică la final și am putut câștiga.

Nimic nu a funcționat astăzi, serviciul meu a fost de rahat. Vă cer scuze pentru acest cuvânt (n.r. - s-a uitat către public). Am luptat cu mine însămi astăzi, a fost dificil să-mi controlez emoțiile, dar m-a adus în această situație, a pus presiune pe umerii mei și mi-a fost greu să mă descurc. Când vrei să câștigi, nu trebuie să renunți, iar astăzi nu am făcut-o. Asta mă bucură.

Simona a fost întrebată și despre Australian Open, turneu care se va desfășura între 17 și 30 ianuarie. Meciul împotriva Viktorijei a avut loc pe terenul Rod Laver, principala arenă de la Australian Open.   

„Mă bucur că am șansa de a juca pe acest teren câteva meciuri, chiar dacă nu sunt TOP 10 și nu voi juca aici în primele meciuri. Sunt fericită că am ocazia de a mă obișnui cu acest teren și această atmosferă. Întotdeauna e plăcut să mă întorc aici. Australia e parte din inima mea, am avut parte un antrenor grozav de aici pentru câțiva ani. E frumos să fiu din nou aici, să fiu fit”, a răspuns Halep. 

Simona Halep, în semifinale la Melbourne Summer Set 1 

Primul set a fost un festival al break-urilor. Primele 5 game-uri s-au încheiat cu jucătoarea aflată la serviciu în postura de pierzător. De la 3-2, Simona s-a descătușat și a închis setul fără să mai piardă vreun game.

Simona a început excelent și al doilea act, a avut 4-2 și 5-4, dar Golubic a reușit break-ul când Simona servea pentru meci! Elvețianca i-a luat Simonei 3 game-uri consecutive și a dus meciul în decisiv.

Actul care a decis jucătoarea care merge în semifinale a fost unul disputat pe muchie de cuțit. Simona l-a început și pe acesta cu un break, dar Viktorija a replicat cu un re-break. Momentul-cheie al setului pare să fi fost în game-ul 8, la 4-3 pentru elvețiancă, când Golubic a avut 3 mingi de break. Simona le-a salvat pe toate și a egalat la 4!

Simona, auto-motivată de strigăte de luptă, s-a impus în ultimele două game-uri și a închis jocul. 

+4 FOTO

Citește mai multe știri din tenis: 

Nadal, poziție categorică în scandalul creat în jurul lui Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

Familia lui Djokovic iese la atac: „Este tratat ca un prizonier”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează