SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Nadal, poziție categorică în scandalul creat în jurul lui Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

Rafael Nadal // FOTO: Imago
Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 08:51 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 16:11

Ibericul Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP) se află în Australia și a vorbit despre scandalul creat în jurul rivalului său, sârbul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani).

Nadal, care s-a recuperat recent după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a câștigat primul său meci din acest an, 6-2, 7-5 cu Ricardas Berankis, la Melborune Summer Set, iar ulterior a vorbit despre problema în care se află rivalul său, Novak Djokovic.

Cele mai haioase memeuri apărute după „lupta” lui Djokovic cu vameşii din Australia
AUSTRALIA
Cele mai haioase memeuri apărute după „lupta” lui Djokovic cu vameşii din Australia

Nadal, despre scandalul creat de Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

„Ce se întâmplă nu e bine pentru nimeni. Dar nu o pot avea o opinie clară pentru că nu știu toate detaliile. Pare o situație dificilă. Tot ce pot să spune e că am trecut prin multe provocări și că multe familii au suferit mult în acești doi ani de pandemie.

E normal ca oamenii de aici din Australia să fie frustrați cu privire la acest caz. Au trecut prin perioade de lockdown și mulți nu s-au putut întoarce acasă. Pot spune că eu cred în specialiștii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere.

Am avut COVID, am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, nu ai nicio problemă în a juca aici. Asta e clar. De restul nu vreau să vorbesc. Dar e clar, dacă ești vaccinat, atunci poți juca la Australian Open și oriunde. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, a spus Rafa Nadal.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Prim-ministrul Australiei, reacție în cazul lui Novak Djokovic » Ce se întâmplă cu multiplul campion de la Australian Open

Gest de mare campion al lui Nadal » Ce a făcut după primul meci al anului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (109)
1633639693336669
Manole Octavian  •  07 Ianuarie 2022, 17:01

Nadal pentru mine,acum cu aceste declarații ai pierdut tot! Mai bine tăceai decât să te faci de doi lei! ZERO caracter!!! Rușine Australia și Nadal!!!

7641931432499256
Ron Roger  •  07 Ianuarie 2022, 02:50

Vaccinati-va ba ***, e dreptul meu la viata... nu imi omorati parintii, ***. Stati acasa daca nu sunteti vaccinati. Toata lumea civilizata s-a vaccinat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7641931432499256
Ron Roger  •  07 Ianuarie 2022, 02:48

Bravo Nadal! Vaccinarea trebuie incurajata, toata lumea civilizata e vaccinata: Australia, SUA, Franta, Italia, China, etc. Numai la noi si la sarbi(estul europei) *** protesteaza in masa sa nu ne vaccinam, sa nu ne stricam genele bune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează