SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

„Merg mai departe" » Ana Bogdan se desparte de Roma cu gânduri pozitive

Ana Bogdan la Roma, având Coloseumul pe fundal
Ana Bogdan la Roma, având Coloseumul pe fundal

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 21:34 / Actualizat luni, 15 mai 2023 22:04

Ana Bogdan, 30 de ani, locul 59 WTA, este hotărâtă să revină la Roma anul viitor, deși a pierdut dureros în turul secund în fața lui Caroline Garcia, a patra jucătoare a lumii, după ce a condus în setul decisiv

Eliminată în turul secund al turneului de la Roma de Caroline Garcia, favorita 5, 4-6, 6-3, 5-7, după ce avusese 5-3 în decisiv, Ana Bogdan ia partea pozitivă a experienței. În plus, i-a adăugat o plimbare prin frumoasa Roma, bifând obiectivele turistice cele mai cunoscute, între care Coloseumul și Fontana di Trevi.

Ana Bogdan: „Voi păstra momentele frumoase”

A fost dificil să diger înfrângerea, mai ales că victoria a fost atât de aproape, dar voi păstra pentru totdeauna momentele frumoase ale ultimului meci jucat. Poate că uneori simpla bucurie a competiției este mai importantă decât rezultatul în sine. 

Merg mai departe spre ceea ce urmează cu încredere în mine, în familia și echipa mea, cu credință în Dumnezeu, în iubirea și lumina pe care mi le-a arătat mereu, cu bucurie pentru ceea ce fac pe teren. Cu siguranță îmi doresc să revin la acest turneu anul viitor. Între timp, îmi voi îmbunătăți și italiana", a scris ea pe contul de Instagram, dându-i tag iubitului său, pilotul de raliuri Simone Tempestini.

A fost prima participare a Anei în concursul WTA 1000 de la Roma.

Bilanț pozitiv pe zgură pentru Ana Bogdan

„Merg mai departe
Ana Bogdan la Fontana di Trevi, unul dintre locurile cele mai cunoscute din Roma

Românca are un bilanț pozitiv pe zgură în cariera la senioare, la toate nivelurile. Anul acesta deocamdată se află pe un raport echilibrat, 3 victorii și tot atâtea înfrângeri, ea evoluând pe suprafața roșie în întâlnirea de Billie Jean King Cup dintre România și Slovenia de la Koper, din cadrul calificărilor pentru faza finală a competiției, apoi în turneele WTA 1000 de la Madrid și Roma, unde a depășit turul inaugural de fiecare dată.

63%este eficiența Anei Bogdan pe suprafața roșie înaintea turneului de la Roma, ea câștigând 168 de meciuri și pierzând 97

Cea mai bună performanță din carieră pe zgură a Anei Bogdan este finala, singura a sa de până acum la nivelul circuitului mare, de la Varșovia de anul trecut, în turneul de categorie WTA 250, unde a fost învinsă chiar de adversara de la Roma, Caroline Garcia, cu 6-4, 6-1. 

5 prezențepe tabloul principal de la Roland Garros are Ana Bogdan, care a reușit cel mai bun rezultat al ei în 2021, când a atins turul al treilea

Apoi titlul WTA 125 cucerit tot în sezonul anterior la Iași. În 2022 a atins de asemenea semifinalele la Parma, dar și într-un alt concurs WTA125, cel de la Paris, din mai, înainte de Roland Garros. În aprilie 2018 a disputat aceeași fază în turneul de la Bogota, iar în 2017 la București.

Citește și: 

Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
ATP ROMA
Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
Novak Djokovic, laude pentru rivalii din Big 4, critici la adresa terenurilor
ATP ROMA
Novak Djokovic, laude pentru rivalii din Big 4, critici la adresa terenurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  16 Mai 2023, 11:01

Un articol placut, dar autorul nu stie ca Ana nu s-a despartit de Italia ci a plecat la frumoasa Florenta la o competitie WTA 125, unde a fost admisa pe tabloul principal. Primul meci este astazi. Succes la cucerirea trofeului !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Mai 2023, 05:28

...foarte frumos articol ...vrem mai multe articole despre tenis semnate de Luminita Paul ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează