TENIS  ·  ROLAND GARROS

Michele Ramis, ambasadorul Franței în România, a reacționat după caricatura Simonei Halep din Charlie Hebdo

Michele Ramis FOTO: @Ambassade de France en Roumanie
Michele Ramis FOTO: @Ambassade de France en Roumanie

Vineri, 15 Iunie 2018, 10:42

Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România, a emis un comunicat de presă în care se dezice de caricatura rasistă care o înfățișează pe Simona Halep în publicația Charlie Hebdo.

"Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv.

Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", a precizat Michele Ramis pentru News.ro.

Sezonul România-Franța este un instrument diplomatic între cele două stade care coincide cu anul centenarului României și cu trecerea a 100 de ani de la terminarea primului război mondial. Proiectul se desfășoară în perioada 28 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019.

Conform unei imagini publicate de scriitorul Dan Alexe, hebdomadarul a notat alături de caricatură: "O româncă a câștigat Roland Garros: "Fier vechi, fier vechi".

Vezi și: EXCLUSIV Ilie Năstase, scandalizat de caricatura Charlie Hebdo la adresa Simonei Halep: "Înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor?"Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (17)

opensource  •  18 Iunie 2018, 23:58
Postat de Ion Popescu pe 17 Iunie 2018, 16:05

In 2015 romanii si Presedintele Romaniei au fost alaturi de Charlie H. Acum este randul romanilor sa-i cunoasca cine sunt. Noi nu vom uita !

Esti aiurea rau, nene! Nici francezii nu stiau toti ca Charlie Hebdo exista pana la atentat si brusc toti i-au compatimit. De fapt n-au compatimit pe Charlie Hebdo, au compatimit si fraternizat impotriva terorismului, fiindca in afara de cei din redactia Charlie Hebdo, si-au mai pierdut viata si alti oameni in diferite locuri si de diferite origini! Cat de idiot trebuie sa fii sa te bucuri de atacul ala terorist sau oricare altul, cand stii ca inclusiv romani de ai tai si-au pierdut viata in unele atentate din Franta si alte colturi ale lumii? M-am saturat de prosti cu drept de exprimare! Duceti-va naibi cu toata cloaca asta de manelisti si penali acolo unde o trimit zilnic pe debila de Viorica D, si sa reveniti cand va revine mintea la cap!

Ion Popescu  •  17 Iunie 2018, 16:05

In 2015 romanii si Presedintele Romaniei au fost alaturi de Charlie H. Acum este randul romanilor sa-i cunoasca cine sunt. Noi nu vom uita !

Florian Catiu  •  17 Iunie 2018, 15:57

De ce nu mergeti mai inapoi,amintitiva ca am jucat preliminarii la fotbal,la ei acasa din *** nu ne-au scos,ne-au tratat mereu de sus unde ne-au prins sau purtat ca niste golani ,pe linie oficiala spun ca sunt prieteni nostri,ca popor sunt o adunatura

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1