SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Mihaela Buzărnescu a fost singura jucătoare care i-a luat un set Simonei Halep la Wimbledon: „Ne-a demonstrat că este o mare campioană” 

Articol de , - Publicat marti, 16 iulie 2019 10:29

SIMONA HALEP, CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON // Au fost două săptămâni intense pentru fanii români ai tenisului, care s-au terminat superb, Simona Halep câștigând trofeul la care au râvnit alte 127 de jucătoare.

La începutul drumului său spre trofeu, fostul lider mondial a fost nevoit să se dueleze cu o româncă. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au luptat timp de aproape două ore și pe parcursul a trei seturi, 6-3, 4-6, 6-2. A fost singurul pe care l-a cedat Simona în toate cele șapte întâlniri de la All England Club. Miki a povestiti cum a simțit-o ea pe Simona, cum a trăit finala și ce a învățat din meciul din turul al doilea.

- Mihaela, cum apreciezi evoluția Simonei la acest Wimbledon și performanța aceasta per total?
- Evoluția Simonei la Wimbledon a fost incredibilă. Să câștigi un Grand Slam ai automat o formă sportivă excelentă și pentru ea în aceste săptămâni chiar a fost cea mai bună formă. Iată că în tenis se demonstrează încă o dată că nu contează dacă ai un parcurs mediu pe o perioadă de timp, oricând poți ajunge la un nivel sportiv înalt și poți face un rezultat foarte bun. Ea a arătat acest lucru în perioada aceasta. Ne-a demonstrat că este o mare campioană și a adus un trofeu de Mare Șlem la ea acasă.

„Sper să mă ajute în restul anului”

- Tu i-ai luat singurul set, în cel mai strâns meci avut. Cum îl privești acum, retrospectiv?
- Așa este, am fost singura care a câștigat un set împotriva ei și ne-am luptat de la egal la egal în mare parte a meciului. A fost un meci foarte frumos și îmi pare rău că a fost jucat în turul al doilea și nu o rundă sau două mai târziu pentru că, bineînțeles, și pentru mine ar fi prins bine să fi venit încă o victorie sau două și ar fi fost incredibil dacă aș fi realizat o victorie în fața Simonei. 

- A fost o partidă de standard înalt...
- Da, și asta îmi demonstrează că pot juca la un nivel de Top 10 mondial, doar trebuie să am răbdare, încredere și să dau tot ce pot în fiecare meci. Pe acesta îl privesc ca pe o partidă care îmi dă încredere și sper să mă ajute pentru restul anului și pentru anul viitor. Nu mai am multe puncte de apărat, apoi voi avea drept bonusuri toate turneele pe care le voi juca, voi aduna puncte din toate și sper din tot sufletul să prind Olimpiada în anul ce urmează.

- Ai simțit în vreun moment, tur după tur, că poate merge până la capăt?
- Sigur, când am văzut cum s-a impus în fața Victoriei Azarenka și eu am fost convinsă că va câștiga, deși mulți spuneau că va avea un meci dificil și că e posibil să piardă. Eu, am simțit-o cum a jucat pe teren și simțind și nivelul meu cum a fost de ridicat, mi-am dat seama că are o formă bună și că va ajunge departe în acest turneu.

„Ne-a făcut să ne simțim mândri”

- Cum ai văzut finala?
- Finala a fost una cu un singur drum, Simona a jucat excelent cap-coadă și a făcut doar trei erori neforțate în tot meciul, jucând mai puțin de o oră. Așa ceva este incredibil la acest nivel și împotriva Serenei! Cred că Serena a fost puțin stresată și s-a repetat starea ei precum cea de la US Open, de anul trecut. 

- De ce crezi acest lucru?
- Poate că își dorește enorm într-o finală să câștige și că se rupe de faptul că la nivelul și experiența ei ar trebui să joace, pur și simplu, ca într-un meci. Dar nu o putem judeca pentru că a dat tot ce a putut și la vârsta aceasta cine nu și-ar dori să joace o finală de Grand Slam? A fost însă un meci dominat de Simona și toată lumea cred că a văzut acest lucru și ne-a făcut să ne simțim mândri. Sperăm să joace multe asemenea finale pe viitor!

„Când am văzut cum s-a impus în fața Victoriei Azarenka și eu am fost convinsă că va câștiga, deși mulți spuneau că va avea un meci dificil și că e posibil să piardă. Eu, simțind-o cum a jucat pe teren și simțind și nivelul meu cum a fost de ridicat, mi-am dat seama că are o formă bună și că va ajunge departe în acest turneu”
Mihaela Buzărnescu

„Finala a fost una cu un singur drum, Simona a jucat excelent cap-coadă și a făcut doar trei erori neforțate în tot meciul, jucând mai puțin de o oră. Așa ceva este incredibil la acest nivel și împotriva Serenei”
Mihaela Buzărnescu

„A fost un meci foarte frumos între noi două și îmi pare rău că a fost jucat în turul al doilea și nu o rundă sau două mai târziu pentru că, bineînțeles, și mie mi-ar fi prins bine să fi venit încă o victorie sau două și ar fi fost incredibil dacă aș fi realizat o victorie în fața Simonei”
Mihaela Buzărnescu

2-0este scorul general în întâlnirile directe dintre Simona Halep și Mihaela Buzărnescu

Traseul Simonei Halep până la trofeu

  • Turul 1: Aliaksandra Sasnovici (Blr, 36 WTA) ) 6-4, 7-5
  • Turul 2: Mihaela Buzărnescu (Rom, 53 WTA) 6-3, 4-6, 6-2
  • Turul 3: Victoria Azarenka (Blr, 40 WTA) ) 6-3, 6-1
  • Optimi: Cori Gauff (SUA, 313 WTA) ) 6-3, 6-3
  • Sferturi: Shuai Zhang (Chn, 50 WTA) 7-6 (4), 6-1
  • Semifinale: Elina Svitolina (Ucr, 8 WTA) 6-1, 6-3
  • Finală: Serena Williams (SUA, 10 WTA) 6-2, 6-2

Citește și:

Simona Halep, cel mai mare premiu din carieră! Câți bani a încasat după victoria de la Wimbledon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
observator979
observator979  •  16 Iulie 2019, 21:35

Mihaela joaca la Lausanne acum, si a castigat in turul 1 cu Voegele, cu 1-6, 6-1, 6-0.

307361603349887
Dan Pastrama  •  16 Iulie 2019, 12:08

concluzie? si buzarnescu ar fi castigat wimbledonul...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează