SPORTURI  »  TENIS  »  GRAND SLAM

Bătălie de aproape 3 ore » Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor de la Australian Open

Mihaela Buzărnescu  e aproape de tabloul principal de la Melbourne Foto Imago Image
Mihaela Buzărnescu e aproape de tabloul principal de la Melbourne Foto Imago Image

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 20:24 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 20:53

Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 137 WTA), singura româncă rămasă pe tabloul preliminariilor Australian Open, a învins-o pe tânăra americancă Claire Liu (20 de ani, 218 WTA) cu 7-6 (6), 2-6, 6-4. Pentru un loc pe tabloul principal, Miki o va înfrunta pe Whitney Osuigwe (SUA, 18 ani, 285 WTA).

Favorită numărul 22 a calificărilor de la Australian Open, care se dispută însă la Dubai, Mihaela Buzărnescu mai are un singur obstacol de depășit pentru a ajunge pe tabloul principal. Miki, singura tricoloră rămasă în cursă, a avut azi un veritabil test de rezistență fizică și tărie psihică în fața lui Clare Liu, 20 de ani, numărul 218 WTA.

6 jucătoareromâne au început tabloul de calificări pentru Melbourne, Monica Niculescu, Irina Bara, Jaqueline Cristian, Laura Paar și Gabriela Talabă cedând din turul 1

Mihaeala Buzărnescu a închis programul zilei în calificările pentru Australian Open

Cele două au rămas pe Terenul 6 din complexul de la Dubai timp de două ore și 53 de minute. Era ultima partidă programată inițial pe Terenul 4, dar a fost mutată. Miki a câștigat setul inaugural la tie-break, unul foarte disputat, 8-6, dar a cedat apoi, 2-6. În decisiv însă, după un schimb de break-uri în primele două game-uri, românca a mai făcut unul, hotărâtor, la 5-4. Exact după ce depășise un game imens, salvând 4 mingi de break ale americancei. 

Miercuri, Buzărnescu, 32 de ani, 137 WTA, o va înfrunta pe Whitney Osuigwe, 18 ani, locul 161 WTA, fost lider mondial la junioare și campioană la Roland Garros în 2017, în ultimul meci de pe terenul 1 (nu mai devreme de ora 11:00, ora României). Va fi prima întâlnire dintre ele. Românca s-a aflat de două ori pe tabloul mare de la Melbourne, în 2018 și 2019, când a intrat în mod direct.

5 jucătoareromâne se vor afla în mod direct pe tabloul principal de la Australian Open, Simona Halep, 2 WTA, Patricia Țig, 56 WTA, Sorana Cîrstea, 71 WTA, Irina Begu, 78 WTA, și Ana Bogdan, 92 WTA

În primul tur, Buzărnescu a depășit-o pe Lara Arruabarrena, 6-4, 6-3, primul meci câștigat de Miki din septembrie 2019 încoace.

Citește și alte știri din tenis

Alexander Zverev a rămas fără antrenor înainte de Australian Open 2021: „I-am spus că aș prefera să nu mai continuăm”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează