SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Monfils, criticat dur de McEnroe după semifinala cu Djokovici: "E neprofesionist!" » Cum se apără francezul

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 10 septembrie 2016 14:09

În prima semifinală de la US Open, Novak Djokovici l-a învins pe Gael Monfils în patru seturi: 6-3, 6-2, 3-6, 6-2, însă nu neapărat scorul a stârnit controverse după meci, ci, mai degrabă, stilul de joc al francezului.

John McEnroe, câştigător al US Open de patru ori, în prezent comentator TV, a criticat jocul lui Monfils, caracterizându-l pe acesta ca fiind apatic şi neprofesionist, tabela arătând un 5-0 categoric pentru Nole după doar 16 minute din primul set al partidei.

Francezul a abordat o tactică ciudată, abia returnând mingile primite de la Djokovici, iar mişcarea sa în teren era destul de lentă.

La finalul partidei, acesta s-a apărat şi s-a arătat dezamăgit de declaraţiile lui McEnroe: "E trist să te critice o asemenea legendă a tenisului. Vreau să-i transmit lui John că eu vreau să fiu cel mai bun. E greu, dar dau tot ce am mai bun. Îmi pare rău dacă mă consideri neprofesionist, dar muncesc şi încerc să învăţ.

E greu, pentru că nu m-a numit doar pe mine neprofesionist, ci şi pe antrenor, psiholog şi întreaga mea echipă".

Acesta a menţionat că a abordat o strategie diferită pentru a încerca să mai prelungească partida, cu toate că era convins că nu o poate câştiga:  "Nu aveam cum să câştig un meci ca ăsta, dar puteam câştiga încă 15 minute sau câteva game-uri în plus. Cred că a fost o strategie bună"

Până la urmă, ideea sa a dat roade, reuşind să câstige un set în faţa numărului 1 mondial, însă nu a fost destul, Djokovici impunându-se şi reuşind calificarea în finala de duminică, acolo unde îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka, favoritul numărul 3 al turneului.
sursa: www.bbc.com

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  10 Septembrie 2016, 20:20
Postat de andrei.33 pe 10 Septembrie 2016, 18:32

McEnroe e un imbecil.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.33
andrei.33  •  10 Septembrie 2016, 18:32

McEnroe e un imbecil.

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Septembrie 2016, 17:57

Monfils a ajuns obosit,la acest meci, el nu prea este omul meciurilor in 5 seturi. Cu Djokovici a gandit gresit, ca il poate duce pe sarb la meci de 5 seturi.Asa cu halep a pierdut, asa si Monfils, nu cred ca MC Enroy are dreptate. In fond a pierdut cu 3-1, i nu cred ca era mai profesionist, daca se gandea sa-l bata si sa piarda cu 3-0.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează