SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Final de drum la New York » Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au oprit în „sferturi” la US Open

Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au oprit în sferturile de finală ale probei de dublu de la US Open / Captură WTA România
Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au oprit în sferturile de finală ale probei de dublu de la US Open / Captură WTA România

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 17:53 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 18:03

Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au oprit în sferturile de finală ale probei de dublu de la US Open.

Monica Niculescu și Gabriela Ruse au început bine partida din sferturile de finală ale tabloului de dublu de la New York contra favoritelor 7, Alexa Guarachi (Chi) și Desirae Krawczyk (SUA), câștigând primul set, unul efervescent și disputat, cu 7-6 (5). 

Prezența la fileu a Monicăi și soliditatea din spatele terenului arătată de Gabi au fost punctele forte din jocul româncelor, care au atins deja o performanță istorică la US Open prin calificarea între primele 8 perechi

Apoi însă, pas cu pas, adversarele și-au impus jocul și, mai ales, experiența comună. Au câștigat următoarele două seturi, 6-2, 6-3, și s-au calificat în penultimul act. 

Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au oprit în „sferturi” la US Open

Guarachi și Krawczyk au 4 titluri împreună, dintre care două anul acesta, în timp ce româncele sunt la al doilea turneu împreună în 2021, după cel ITF de la Notthingham, cu premii de 100.000 de dolari, pe care l-au câștigat în iunie. Pentru rezultatul de la US Open, Niculescu și Ruse au primit 93.000 $.

Tecău și Krawietz, învinși în „sferturi”

Horia Tecău și Kevin Krawietz, favoriți 6 pe tabloul de dublu, au pierdut în sferturile de finală în fața perechii americane compuse din Steve Johnson și Sam Querrey, 2-6, 6-7 (5), în o oră și 9 minute. 

Cuplul româno-german a suferit la serviciu, mai ales pe al doilea, unde reușita a fost de doar 42% în comparație cu procentajul de 71 al adversarilor. Horia și Kevin sunt în cursa de calificare la Turneul Campionilor de la Torino, deocamdată în poziția a 7-a, dar pot fi depășiți de Jamie Murray și Bruno Soares în cazul în care aceștia cuceresc titlul.

Citește și alte știri din tenis: 

Toni Nadal renunță la curtoazie: „Să câștige oricine US Open, numai Djokovic nu!”

VIDEO Novak Djokovic continuă lupta cu istoria! De neoprit la US Open: victorie clară cu Berrettini + cum arată semifinalele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează