SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMANIA 2008, 6-14 SEPTEMBRIE, ARENELE BNR

Moya în turul doi

Articol de - Publicat marti, 09 septembrie 2008 00:00

Fostul număr unu mondial, Carlos Moya, a debutat cu victorie la BCR Open, trecînd în primul tur de fostul cîştigător al turneului din anul 1999, Alberto Martin, cu scorul de 6-4 6-7(4) 6-4.

Spaniolul Carlos Moya revine pe zgura de la Arenele BNR, după o absenţă de doi ani. Ultima dată, ibericul obţinea victoria cu numărul 500 din carieră şi atingea sferturile, unde era învins de italianul Filippo Volandri, scor 3-6 3-6.

Alberto Martin a intrat pe tabloul principal din calificări. Ghinionul a făcut ca el să joace în primul tur tocmai cu favoritul numărul şase. Meciul a fost unul echilibrat însă experienţa lui Moya a contat decisiv. Acesta a gestionat bine momentele cheie, în afara tie-breakului din setul secund, impunîndu-se în toate clipele decisive ale partidei.

Dacă primul set a stat la discreţia lui Moya, în al doilea act, Martin a fost cel care a controlat partida, avînd breakul avans. În cele din urmă, Carlos a făcut rebreakul şi a dus setul în tie-break, unde nu a putut să facă faţă asediului adversarului său. În decisiv, Martin nu a mai reuşit să îşi controleze nervii, greşind cîteva mingi care mai apoi s-au dovedit a fi decisive.

Carlos avansează în turul doi, unde va da piept cu un alt conaţional, Pablo Andujar.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează