SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ce a făcut Karolina Muchova înainte de finală » „Discutăm, apoi pune totul pe hârtie”

Karolina Muchova în acțiune la Paris Foto Imago Images
Karolina Muchova în acțiune la Paris Foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2023 15:00 / Actualizat sambata, 10 iunie 2023 15:28

Karolina Muchova, 26 de ani, #43 WTA, s-a calificat în prima ei finală de Grand Slam. Înainte de înfruntarea cu Iga Swiatek, cele două s-au antrenat în același club de tenis, la câteva străzi distanță de complexul Roland Garros. Finala va începe la 16:00 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Eurosport

  • Iga Swiatek este dublă campioană la Roland Garros (2020 și 2022)
  • Karolina Muchova e în prima finală de Grand Slam
  • Campioana va primi 2000 de puncte WTA și un cec de 2,5 milioane de dolari

În ziua de pauză dinaintea finalei, Muchova s-a odihnit și a discutat cu antrenorul său, Emil Miske, despre sezonul de iarbă și despre Wimbledon. Apoi au mers să se antreneze la clubul Paris Jean Bouin, situat în apropierea complexului Roland Garros, pe Avenue Molitor, acolo unde există 21 de terenuri, dintre care 17 de zgură. 

„E mai liniște", explica Miske, adăugând că și Iga a lovit mingea acolo, după ce Karolina și-a încheiat ședința de pregătire. „A fost ceva ușor", a adăugat antrenorul.

El este cel care pe durata turneelor și în special aici, la Roland Garros, a urmărit meciurile adversarelor, apoi a discutat tactica împreună cu cehoaica. „Kirsten ne trimite statistici, ea lucrează cu o companie de analiză a datelor", a explicat Miske, referindu-se la belgianca Flipkens. Aceasta a intrat în rolul de mentor, sfătuitor pentru Muchova de la începutul acestui an.

Kirsten Flipkens despre Karolina Muchova: „Un diamant brut”

„Am jucat una împotriva celeilalte acum trei ani la Australian Open", a dezvăluit Flipkens, 37 de ani, care în 2022 s-a retras de la simplu, dar continuă să joace la dublu în circuitul WTA. „După acel meci m-am gândit: La naiba, fata asta e supertalentată. Poate să ajungă departe în orice turneu pe care îl joacă", a declarat ea pentru site-ul WTA.

Muchova, care își reluase colaborarea cu Emil Miske, întreruptă în 2020, a rugat-o pe Flipkens să o ajute, iar aceasta a acceptat fără ezitare. „La începutul anului era pe locul 150 mondial. Arăta ca un diamant brut care avea nevoie să fie șlefuit. Cred că este important pentru ea să aibă o structură solidă pe teren și în afara lui. În ultimele luni totul a început să se așeze", a continuat belgianca.

Antrenorul meu, Emil Miske, este slovac. Cu el alături am atins cel mai bun loc în clasament, acum doi ani. Este foarte creativ. Se conectează foarte bine la jocul meu, iar antrenamentele sunt aplicate și inteligente.

 - Karolina Muchova

A închiriat o casă pentru liniște

Miske și Muchova cad de acord în legătură cu tactica de joc, apoi Karolina pune totul pe hârtie. „Întotdeauna își ia însemnările cu ea pe teren, uneori se uită peste ele, alteori nu. Dar simplul fapt că scrie este grozav", e de părere antrenorul ei.

Pentru această ediție a Roland Garros-ului, au ales să închirieze o casă, la 10 minute cu mașina de complexul Roland Garros. „Este un mare avantaj, Kaja poate să se retragă într-un loc unde să nu fie deranjată. Mulți jucători și jucătoare pot da nas în nas la hotel, de aceea, pentru a o ține cât mai departe de acest zumzet, am ales altă opțiune. S-a dovedit corectă", a explicat Emil Miske.

Nu mă forțează la nimic. E aproape ca și cum mă antrenez singură fiindcă mă lasă să fac tot felul de lucruri. Vorbim mult, îmi place acest lucru.

 - Karolina Muchova

Antrenorul Karolinei Muchova: „Poate bate pe oricine”

Despre tactica împotriva Igăi Swiatek, el avea deja o idee încă de acum câteva zile. „Avantajul este acela că nu e nevoie de ceva special. Folosim unele lucruri mai mult, altele mai puțin din repertoriu ei. E senzațional că poate face orice pe teren, apoi alege ce are nevoie. Vorbim despre chestiuni pe care să se concentreze și la ce să fie atentă din jocul adversarei, dar cred că atunci când este "în zonă", va găsi singură soluțiile potrivite. Și poate bate pe oricine", a încheiat Miske pentru aceeași sursă.

Citește și: 

Casper Ruud - Novak Djokovic, finala Roland Garros 2023 » „Protejatul” lui Nadal stă în drumul lui Nole spre istorie
Roland Garros
Casper Ruud - Novak Djokovic, finala Roland Garros 2023 » „Protejatul” lui Nadal stă în drumul lui Nole spre istorie
Djokovic, discurs la superlativ despre Alcaraz: „I-am spus asta la fileu! Îl respect mult!”
Roland Garros
Djokovic, discurs la superlativ despre Alcaraz: „I-am spus asta la fileu! Îl respect mult!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează