SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Rafael Nadal crede că Alexander Zverev a scăpat ușor după ieșirea de la Acapulco: „Mi-ar plăcea să văd sancțiuni mai dure pentru acest gen de comportament”

Rafael Nadal // Foto: Imago
Rafael Nadal // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 10:57 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 11:44

Rafael Nadal (35 de ani, locul 4 ATP) s-a declarat în favoarea unor sancțiuni mai dure pentru jucătorii care afișează un comportament violent, precum ieșirea nervoasă a lui Alexander Zverev (24 de ani, locul 3 ATP) de la Acapulco.

Aflat în Statele Unite în încercarea de a cuceri al patrulea său trofeu la Indian Wells, performanță care i-ar permite să egaleze recordul lui Novak Djokovic de 37 de turnee ATP Masters 1000, Rafael Nadal a vorbit despre sancțiunile primite de Alexander Zverev, după ce și-a rupt racheta în scaunul arbitrului la Acapulco.

„Sunt într-o poziţie dificilă. Sunt împărţit, pentru că am o relaţie bună cu Sasha, este o persoană care îmi place. Dar ştie că a greşit şi a recunoscut-o foarte repede. Ceea ce este bine. 

Pe de altă parte, mi-ar plăcea să văd sancțiuni mai dure pentru acest gen de comportament. Ar proteja sportul, arbitrii și pe toată lumea prezentă la eveniment. Dacă nu suntem capabili să controlăm acest tip de comportament pe teren sau să găsim o modalitate de a-l sancţiona într-un mod mai puternic, atunci noi, jucătorii, putem avea un sentiment de neputinţă”, a spus Rafael Nadal, potrivit Marca.

Alexandru Cicâldău, aproape de transferul carierei? Românul a fost urmărit de un scouter al lui Atletico Madrid la meciul cu Barcelona
TURCIA
Alexandru Cicâldău, aproape de transferul carierei? Românul a fost urmărit de un scouter al lui Atletico Madrid la meciul cu Barcelona

Rafael Nadal cere sancțiuni mai dure pentru jucătorii care au un comportament violent

„Totuşi, ca în toate sporturile, trebuie să fim exemple pozitive pentru tinerii care ne urmăresc. Deci, pe de o parte, nu vreau ca Sasha să fie pedepsit, dar, pe de altă parte, aş dori să văd sancţiuni mai aspre pentru acest tip de comportament, pentru că astfel se va proteja sportul, oficialii şi pe toţi cei prezenţi la un meci”, a completat spaniolul.

Pe 23 februarie, după meciul din turul inaugural la dublu în turneul de la Acapulco, Zverev a cedat nervos. Și-a salutat rece adversarii, apoi s-a îndreptat către scaunul arbitrului. A lovit cu racheta violent de trei ori, fiind aproape să atingă picioarele oficialului. 

Zverev a fost descalificat și amendat cu 40.000 de dolari pe moment, iar ATP a decis de curând că îl va interzice din toate competițiile disputate sub egida sa timp de 8 săptămâni, în cazul în care Zverev va recidiva.

Alexander Zverev: „Ce am făcut la Acapulco e cel mai josnic moment din viața mea”

„Este încă stânjenitor pentru mine. Nu mă simt bine în vestiar, dar cu toții facem greșeli. Sunt om, dar vă pot garanta că nu voi mai acționa în felul ăsta niciodată în viața mea. A fost, cu siguranță, cel mai josnic moment din viața mea”, a spus numărul 3 mondial, potrivit TennisHead.

Zverev e de acord să fie suspendat în cazul în care va mai comite un asemenea gest: 

„Am lucrat, am făcut meditație, cred că fiecare are în viață situații stresante când lucruri de acest gen se întâmplă. Dacă voi face asta din nou, au tot dreptul să mă interzică. E simplu, dacă mai fac așa ceva, înseamnă că nu am învățat nimic. Cred că toată lumea merită o a doua șansă, dar dacă îți repeți greșelile atunci înseamnă că nu ai învățat din ele”.

Citește și alte știri din tenis:

Ruse și Begu, eliminate în turul 1 la Indian Wells

Novak Djokovic e OUT de la Indian Wells și Miami! Americanii nu l-au lăsat să intre în țară nevaccinat

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
267890
267890  •  11 Martie 2022, 23:35

Mie mi-ar placea să nu mai aud de acest Nadal. Dupa ce l-a terminat mișelește pe Nole acum îl ia in colimator pe Zverev si in curand si pe Medvedev. Dezaprob ce a facut Zverev, dar acest ticălos de Nadal ar trebui sa stea pitit sub umbrela ATP-ului si sa nu mai dea din gură.

1745flo
1745flo  •  11 Martie 2022, 12:20

Zverev, zverev, ....sună a marcă de tanc rusesc!

emil.rizescu
emil.rizescu  •  11 Martie 2022, 12:10

Nadal a început să vadă o oportunitate în execuția adversarilor săi incomozi (Djokovic, Zverev). Nu e doar nesportiv din partea lui, ci lipsit de etică și de bun simț.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează