SPORTURI  »  TENIS  »  CINCINNATI

Naomi Osaka, schimbare radicală de atitudine după evenimentele din Afganistan: „Eu doar lovesc o minge de tenis”

Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) spune că a fost nerecunoscătoare pentru ce i-a oferit viața, privind la evenimentele recente din Haiti sau Afghanistan.
Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) spune că a fost nerecunoscătoare pentru ce i-a oferit viața, privind la evenimentele recente din Haiti sau Afghanistan.

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2021 19:30 / Actualizat joi, 19 august 2021 19:44

Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) spune că a fost nerecunoscătoare pentru ce i-a oferit viața, privind la evenimentele recente din Haiti sau Afganistan.

  • Osaka a revenit în circuitul WTA, la turneul de la Cincinnati. A câștigat primul meci, împotriva lui Cori Gauff (24 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-4. În turul următor o va înfrunta pe Jil Teichmann (65 WTA).

Naomi Osaka a avut un an complicat. Sportiva niponă s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon, acuzând presiunea pe care o simte în timpul conferințelor de presă. A luat o pauză pentru a-și găsi liniștea, iar acum are altă perspectivă asupra vieții. 

Naomi Osaka, schimbare de atitudine

Evenimentele tragice petrecute pe glob în ultima săptămână au făcut-o pe Naomi Osaka să se bucure de tenis. Tripla câștigătoare de Grand Slam va dona banii câștigați la WTA Cincinnati pentru a sprijini statul Haiti, lovit de un cutremur de 7,2 grade, în urma căruia mai mult de 2.000 de persoane și-au pierdut viața. 

Osaka a fost mișcată și de evenimentele din Afganistan, unde situația politică este una incertă, după ce talibanii au preluat controlul puterii.

„Se întâmplă lucruri cu adevărat nebune pe planetă. Ultimele evenimente, situația din Haiti, situația din Afganistan, te pun pe gânduri. În acest timp, eu lovesc o minge de tenis în Statele Unite, sunt oameni care vin să mă privească. Nu știu, am realizat că prefer să fiu în această ipostază, în locul oricărei alteia din lume”, a spus Osaka, într-o conferință de presă. 

M-am întrebat de ce am fost atât de afectată, ce m-a făcut să nu mai vreau să discut cu presa. Uneori, vedeam titlurile despre jucători care au pierdut, iar a doua zi altele despre colapsul lor sau despre faptul că nu mai sunt la fel de buni. 
- Naomi Osaka

VIDEO Cum a cucerit Naomi Osaka al 4-lea titlu de Grand Slam din carieră

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Gabriela Ruse s-a fotografiat la Cincinnati cu marea speranță a tenisului » Cine e puștiul-minune care l-a provocat pe Djokovic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează