SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NAOMI OSAKA, AUSTRALIAN OPEN // 8 recorduri FENOMENALE stabilite de Naomi Osaka: prima asiatică lider WTA, ce loc ocupa în urma cu fix un an sau serie incredibilă de invincibilitate

FOTO: Guliver/GettyImages +6   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 13:30

Naomi Osaka (21 de ani) a învins-o pe Petra Kvitova, scor 7-6 (2), 5-7, 6-4, și a obținut al doilea titlu de Mare Șlem din carieră. Japoneza care va ocupa de luni prima treaptă a clasamentului WTA a stabilit o serie de recorduri impresionante. 

1. Osaka este primul lider WTA din istoria Asiei. Un detaliu inedit din timpul festivității de premiere a fost acela că prima jucătoare asiatică triumfătoare într-un turneu de Mare Șlem, Na Li, i-a înmânat trofeul primei astiatice lider mondial.

2. Naomi Osaka este prima jucătoare de la Jennifer Capriati ale cărei prime două turnee de Mare Șlem câștigate sunt consecutive. Americanca s-a impus la Australian Open și Roland Garros în 2001.

3. În urmă cu un an, la startul Australian Open 2018, Naomi Osaka ocupa poziția 72 în clasamentul WTA. De mâine va fi pe locul 1.

4. Osaka nu a pierdut niciunul dintre ultimele 60 de meciuri în care a câștigat primul set.

gettyimages 1089437576 +7 FOTO

5. Osaka întrerupe seria începută la Australian Open 2017 de Serena Williams. De atunci, 8 jucătoare diferite câștigaseră turneele de Mare Șlem: Serena, Ostaneko, Muguruza, Stephens, Wozniacki, Halep, Kerber și Osaka.

6. Japoneza are în palmares doar 3 turnee câștigate: US Open, Australian Open și Indian Wells.

7. Înainte de a se impune la US Open 2018, cea mai bună performanță din cariera lui Naomi în turneele de Mare Șlem era o optime de finală.

8. Osaka are 8 victorii împotriva jucătoarelor de top 10, 3 dintre ele obținute la actuala ediție de Australian Open, cu Petra Kvitova, Elina Svitolina și Karolina Pliskova. Singurul număr 1 WTA pe care l-a învins este Simona Halep, în semifinalele Indian Wells, scor 6-3, 6-0.

Vezi și: 

VIDEO Ce a declarat Naomi Osaka după ce a devenit noul număr 1 mondial din WTA + discurs plin de emoții al Kvitovei: „Nu știam dacă voi mai putea ține racheta în mână”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
saramago
saramago  •  26 Ianuarie 2019, 17:35

Alo, Gazeta Fotbalului, Capriati s-a retras in 2004. In 2011 ar fi putut catiga doar turnee de veterani ...

chromophobia
chromophobia  •  26 Ianuarie 2019, 17:00
Postat de klauz pe 26 Ianuarie 2019, 15:41

Ce jucatoare-s astea... Incredibile. Si Osaka, si Kvitova... Cu ce a gresit lumea asta a tenisului ca sa suporte o afoana proasta ca halepa ca "numar unu"... Bine ca a trecut! Tobogan, tobogan, tobogan, in ciuda terapiilor "vampir" si altor trisari!

Ar trebui sa fii fericit ca avem o romanca acolo sus.Dupa ce se retrage Halep,nu vad pe cine am mai putea avea in top 10

chromophobia
chromophobia  •  26 Ianuarie 2019, 16:59

La 21 de ani are doar 3 turnee castigate.Si 2 dintre ele de Grand Slam !Halep la 27 de ani are 3 milioane de turnee castigate si un Grand Slam.Viitorul suna bine pt Osaka

Vezi toate comentariile (6)
Comentează