SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN 2020. FOTO Naomi Osaka, noua campioană de la US Open! A revenit spectaculos în finala cu Victoria Azarenka

Naomi Osaka e campioană la US Open 2020 // FOTO: Guliver/GettyImages +29   FOTO
Naomi Osaka e campioană la US Open 2020 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 septembrie 2020 01:30 / Actualizat duminica, 13 septembrie 2020 01:39

Japoneza Naomi Osaka (9 WTA, 22 de ani) este noua campioană de la US Open. Aceasta a trecut de bielorusa Victoria Azarenka (27 WTA, 31 de ani) scor 1-6, 6-3, 6-3.

După un început slab de meci și un prim set de coșmar, Osaka a revenit incredibil și a cucerit din nou titlul la Flushing Meadows, după cel din 2018.

Bielorusa Azarenka, la prima finală după 7 ani, a jucat perfect în prima parte. A fost agresivă, a returnat bine și nu i-a dat nicio șansă lui Osaka. 6-1 după 40 de minute, cu trei break-uri reușite de Azarenka, și totul părea că se îndreaptă către o victorie lejeră.

3 titluri de Grand Slamare Naomi Osaka în carieră: US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019)

Osaka, tresărire de orgoliu în setul doi

Setul doi a început la fel ca primul, cu Azarenka la conducerea jocului și cu Naomi depășită complet. Bielorusa a avut 2-0, dar Osaka nu a cedat și a egalat rapid la doi. Nipona a continuat jocul bun și la 3-3 a făcut încă un break și a preluat conducerea.   

Naomi Osaka și-a crescut nivelul jocului. A fost mai sigură pe ea și a lovit mult mai puternic, lăsând-o de multe ori fără replică pe Azarenka. La 5-3, după un game lung, Osaka a fructificat al doua minge de set și a trimis meciul în decisiv.

16 lovituridirect câștigătoare a avut Osaka în setul doi

Naomi, de neoprit în setul trei

Osaka și-a continuat seria excelentă și în setul trei. Jucătoarea din Japonia și-a păstrat concentrarea și ritmul bun, iar la 2-1 a făcut primul break din set. Imediat după acest game, Azarekna a avut trei mingi de rebreak, dar Osaka a revenit de la 0-40 și a câștiga game-ul.

Azarenka nu a renunțat la luptă, iar la 4-1 a salvat patru mingi de break și a reușit să se apropie de adversară. La 4-3 pe serviciul Victoriei Azarenka, Osaka a făcut încă un break și a dus scorul a 5-3. Japoneza a servit excelent în ultimul game. S-a impus cu 6-3 în decisiv și e din nou campioană la US Open. 

FOTO. Cele mai tari imagini din finala US Open, Victoria Azarenka - Naomi Osaka

+25 FOTO

VIDEO Ion Țiriac, în scandalul cu Djokovic de la US Open: „Nu trebuia să fie eliminat! Dacă nu te uiți, stai acasă!”

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat adversarele în turneul de la Roma! Cum arată tabloul pentru principala favorită

S-a stabilit finala masculină de la New York! Zverev, revenire fantastică de la 0-2 la seturi + Thiem a câștigat bătălia nervilor cu Medvedev

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Septembrie 2020, 07:56

Marturisesc ca nu mi-e foarte simpatica Osaka, dar nu din vina ei. Un produs de marketing, si-a intrat foarte bine in rolul care i-a fost scris, inclusiv in miscari pare o papusa de plastic. Ascendenta multirasiala, reprezentand o tara cu o piata imensa si in acelasi timp avida de succes in sportul acesta (Kimiko Date sau Kei Nishikori n-au satisfacut pe deplin aviditatea asta), Osaka e perfecta pentru rolul sau. Nu-mi place, cum ziceam, dar a meritat din plin victoria si e categoric o jucatoare exceptionala. Nu am inteles prabusirea ei de dupa victoria de anul trecut de la Melbourne, asa cum n-am inteles nici revenirea brusca de la Beijing, tot de anul trecut, taman cand era in pericol sa piarda locul la WTA Final, dar sa zicem ca fac parte toate din sport.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  13 Septembrie 2020, 03:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează