SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ‘S-HERTOGENBOSCH

VIDEO Naomi Osaka, prima victorie pe iarbă după 5 ani!

Naomi Osaka în acțiune la ‘s-Hertogenbosch Foto: Imago
Naomi Osaka în acțiune la ‘s-Hertogenbosch Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2024 21:12 / Actualizat marti, 11 iunie 2024 21:12

Fostul lider mondial Naomi Osaka, 26 de ani, ♦ 125 WTA, a revenit cu succes pe iarbă, după o pauză de cinci sezoane, și s-a impus în primul tur al turneului WTA 250 de la ‘s-Hertogenbosch cu 6-2, 6-4 în fața belgiencei Elise Mertens, ♦ 32 WTA.

Nu mai jucase pe suprafața verde din 2019, atunci când atingea turul secund la Birmingham și era eliminată de Yulia Putintseva în runda inaugurală de la Wimbledon. De data aceasta, Naomi Osaka a evoluat excelent pe iarbă la ‘s-Hertogenbosch, depășind o adversară bine cotată, pe Elise Mertens, ocupanta locului 32 mondial.

Meciul a durat 70 de minute și a fost câștigat de cvadrupla campioană de Grand Slam cu 6-2, 6-4 grație serviciului puternic și solid, dar și a loviturilor aspre, curate din spatele terenului. Naomi a reapărut la aproape două săptămâni după duelul memorabil cu Iga Swiatek de la Roland Garros, pe parcursul căruia a avut o minge de meci în fața viitoarei învingătoare în turneu.

Simona Halep, veste de impact! Ce se întâmplă cu wild card-ul de la Wimbledon
WIMBLEDON
Simona Halep, veste de impact! Ce se întâmplă cu wild card-ul de la Wimbledon

„Joc mai bine pe scenele mari și împotriva celor mai bune jucătoare”, a răspuns Naomi la întrebarea reporterilor după victoria din Țările de Jos. „Cred că mereu a fost astfel. Problema e să mențin acel nivel și în turneele mai mici”.

Naomi Osaka, doar 23 de meciuri pe iarbă în carieră

În mod normal, cu stilul său de joc curat și în forță, nipona ar trebui să se descurce foarte bine pe iarbă. Totuși, de-a lungul carierei aproape că a evitat covorul verde, disputând până acum doar 23 de meciuri în 14 turnee.

Și-a făcut debutul în 2014, la doar 16 ani și jumătate, într-un turneu ITF de 50.000 de dolari de la Fukuoka, când pierdea în turul 1 în fața unei compatrioate, Erika Sema. În următorul, peste o săptămână, avansa până în „sferturi”.

În circuitul WTA a adunat 10 prezențe pe tablouri principale, cel mai bun rezultat fiind semifinala reușită în 2018 la Nottingham, acolo unde în sferturi de finală o învingea pe românca Mihaela Buzărnescu. Iar la Wimbledon a urcat maximum până în turul 3 până acum, în 2017 și 2018.

„Iau acum lucrurile ca și cum ar fi primul meu an pe iarbă”, a declarat Osaka în conferința de presă de după victorie. „E întâia dată când joc la acest turneu, așa că mă simt precum o începătoare”, a adăugat ea.

Naomi Osaka, prima victorie pe iarbă după 5 ani!
Naomi Osaka în meciul din turul 1 la 's-Hertogenbosch Foto: Libema Open

În fața lui Mertens, a livrat 21 de lovituri câștigătoare față de cele 9 ale adversarei și 13 erori neforțate. Iar serviciul a fost la înălțime, valorificând 90% din punctele cu prima minge.

Cu siguranță, foarte mulțumită de serviciu. Cred că am avut încredere în el pe iarbă mereu de-a lungul timpului. Ce ar trebui să îmbunătățesc? Probabil retururile. Am fost un pic ezitantă, acum știu că trebuie să fiu fermă”, a explicat Naomi.

Dacă își va găsi un ritm confortabil, va putea fi o amenințare la Wimbledon. Până atunci, o înfruntă în turul secund la ‘s-Hertogenbosch pe Suzan Lamens din Țările de Jos, numărul 140 WTA, beneficiară a unui wild card.

Rezumatul meciului Naomi Osaka - Elise Mertens de la ‘s-Hertogenbosch

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (1)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  12 Iunie 2024, 11:26

...foarte bun articol ...o capodopera Luminita Paul ...vrem cat mai multe asemenea articole ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează