SPORTURI  »  TENIS  »  CINCINNATI

A dat-o la întors! Naomi Osaka s-a răzgândit și va juca în semifinale la WTA Cincinnati

Naomi Osaka // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Naomi Osaka // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2020 14:04 / Actualizat vineri, 28 august 2020 14:04

Naomi Osaka (22 de ani, 10 WTA) va juca, în cele din urmă, în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati, după ce într-o primă fază refuzase să intre pe teren.

  • CONTEXT: Mai mulți sportivi din America protestează după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist din Wisconsin, martori la incident fiind chiar cei 3 copii ai săi;
  • Acum, Blake este paralizat de la brâu în jos, iar cetățenii nord-americani s-au revoltat, atât pe internet, cât și în acțiuni stradale;
  • Fenomenul rasismului a provocat mișcări de proporții în SUA și la sfârșitul lunii mai, când George Floyd a fost omorât de un polițist, fiind presat cu genunchiul pe gât până la ultima suflare.

Miercuri, înainte de meciul din semifinale cu Elise Mertens (24 de ani, 22 WTA), sportiva din Japonia a anunțat că se retrage, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă din cauza rasismului. Decizia lui Naomi de a nu intra pe teren a fost un semnal de alarmă pentru organizatorii turneului de la Cincinnati, care au reprogramat toate meciurile vineri.

Naomi Osaka: „Am fost de acord să joc vineri”

Ulterior, Naomi și echipa sa au avut numeroase întâlniri cu oficialii WTA și ai turneului american. Într-un final, sportiva niponă a ajuns la părerea că decizia organizatorilor de a amâna toate meciurile până vineri este suficientă, considerând că prezența sa va atrage și mai multă atenție asupra problemei pe care a subliniat-o miercuri. Astfel, Naomi va intra pe teren vineri, unde o va înfrunta pe Elise Mertens.

„După anunțul meu și consultări îndelungate cu WTA și USTA, am fost de acord să joc vineri. Ei s-au oferit să amâne toate meciurile până vineri, și în opinia mea, acest lucru atrage mai multă atenție asupra mișcării. Vreau să mulțumesc WTA și turneului pentru sprijin”, a declarat aceasta pentru The Guardian.

+17 FOTO

Înainte să fiu o sportivă, sunt o femeie de culoare. Și ca femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante în acest moment care necesită o atenție imediată, decât să joc eu tenis. 

Nu mă aștept să se schimbe nimic drastic pentru că nu intru eu pe teren. Însă dacă pot ajuta la începerea unei discuții într-un sport majoritar alb, consider că este un pas în direcția bună - Naomi Osaka, miercuri

Alte știri din tenis:

Victoria Azarenka, un car de nervi la New York! Ce a găsit în arenă: „E dezgustător, de ce faceți asta?!”

Despre ce sport spune Ion Țiriac că e infestat de mafia pariurilor: „Se joacă 13 luni pe an”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
347655969058390
Ion Popescu  •  30 August 2020, 11:46

Nu s-a mai prezentat la finala deoarece "o doare la stomac" !

merace
merace  •  29 August 2020, 17:43

Osaka a castigat semifinala, dar s-a accidentat si azi n-a mai jucat finala. Azarenka a castigat titlul fara joc.

bazinga
bazinga  •  29 August 2020, 01:17

O simpatica !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează