SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

NAOMI OSAKA. VIDEO Scandal de RASISM la Australian Open! O companie gigant acuzată că ar fi falsificat imaginea numărului 1 virtual WTA!

Naomi Osaka // FOTO: Reuters
Naomi Osaka // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 11:51

Japoneza de culoare Naomi Osaka, locul 1 WTA în clasamentul virtual și loc 4 în clasamentul neactualizat, a ajuns în semifinale la Australian Open după

Naomi Osaka, la fel ca și conaționalul ei, Kei Nishikori, locul 9 ATP, se află în centru unei controverse în Japonia.

Japonezii de la Nissin, una dintre cele mai mari companii de tăiței din lume și unul dintre sponsorii celor doi jucători, a făcut o reclamă cu cei doi jucători de tenis.

Nissin a fost acuzată că „i-a albit” pe Osaka și Nishikori în reclamă. Osaka are origini haitiene și este mulatră, lucru neobservabil în reclama Nissin.

naomi osaka nissin
FOTO: The Guardian

În spotul publicitar, Osaka și Nishikori sunt reprezentați sub forma desene specifice Japoniei, numite „manga”, iar compania și-a cerut scuze pentru spot. „Nu am avut această intenție. Vom fi mai atenți pe viitor în ceea ce privește diversitatea”, a spus Daisuke Okabayashi, purtătorul de cuvânt al companiei.

Baye McNeil, un scriitor afo-amrican stabilit în Japnonia, susține că Nissin a modificat înfățirea lui Naomi Osaka pentru a o face mai comercială:

„Abia așteptat apariție lui Naomi Osaka, având în vedere că femeile de culoare nu apar în reclame majore în Japonia. Când a apărut pe Youtube, am fost dezamăgit să văd că nu era nicio femei de culoare. În loc de asta, am văzut cum au «albit-o» pe Osaka”.

Citește și:

Naomi Osaka a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA » Se împlinește cel mai pesimist scenariu? Halep mai poate coborî un loc la finalul turneului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
merace
merace  •  23 Ianuarie 2019, 19:59

Poate asa a fost contractul, sa se foloseasca de fotografiile lor ca sa creeze desene manga doar dupa pozitia corpului lor in poze. Nici macar nu prea seamana pozitiile... Oricum, japonezii sunt rasa galbena, nu alba... Scandalul asta pare artificial, probabil si Naomi e uimita de el.

103179470776675
Sabin Ellak  •  23 Ianuarie 2019, 14:12

Osaka noua nr.1 mondial,este plin de sportivitate si de bun simti,practicand un tenis de inalta calitate ! Nu merita sa bate joc de ea nimeni,mai putin o companie japoneza.

105662257060988
Eugen Qy  •  23 Ianuarie 2019, 13:42
Postat de Lengyel Adrian pe 23 Ianuarie 2019, 12:45

Bai astia-s chiar ***!! Ce *** toate reclamele trebuie sa fie cu negri? Nu le ajunge ca au bagat americanii in filmele asa zis istorice cu actiunea in Europa Evului Mediu o gramada de negri de o sa ajunga tineretul (care oricum nu mai invata istorie la scoala) sa creada ca asa a fost!!?? Una este sa le recunoastem drepturile si alta e sa le atribuim merite pe care nu le au si nu le vor avea niciodata!!!!

De peste un deceniu am tot militat pentru RESPECTAREA ADEVARULUI ISTORIC !!! Nici vorba !!!! E pur si simplu un atac fara putinta de indoiala asupra rasei albe, facut astfel raspunzatoare incorpore pentru TOATE atrocitatile asupra negrilor de-a-lungul Istoriei ! Nu numai negri apar in reclame din ce in ce mai des si mai ales in filme, ci si asiaticii, dar parca acestia din urma sunt prezentati, oricum cu mult mai mult bun simt decat revarsarea in puhoaie de negri, a realizatorilor americani, in special dar si a celor vest-europeni. Nu am nimic cu negri sau cu metisajul inter-rasial, dar a spune TOTAL INCORECT si ABSURD ca negrii i-au indrumat pe albi pe intreaga desfasurare a Istoriei e un lucru mai mult decat numai FALS ci de-a-dreptul extrem de grav !!! Am inteles, RASA ALBA e MENITA DISPARITIEI si asta nu de acum ci de cateva decenii, dar cel mai bine e, sa fie facut acest lucru, intr-un mod pasnic si cu decenta respectiva !!! Cat despre Sportul actual, nu mai e nimic de zis. A fost inghitit de RECLAME si de COMERT !!! Nimic nu mai este PUR, tocmai fiindca asa se vrea la nivel inalt !!! Dar despre asta altadata !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează