SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Naşul gemenilor » Debut de succes aseară pentru Florin Mergea, alături de Rohan Bopanna, la Turneul Campionilor

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Mergea și Bopanna, victorie în faţa perechii numărul unu în lume, Bob şi Mike Bryan: 6-4, 6-3 în fix o oră de joc

Teoretic, era întîlnirea cea mai dezechilibrată de la această ediţie a ATP Tour Finals. Favoriţii numărul unu, gemenii americani Bryan, contra capilor de serie 8, cei care îşi obţinuseră biletul pentru O2 în ultimele momente, Florin Mergea şi Rohan Bopanna. Numai că pe teren lucrurile s-au întîmplat aşa cum hîrtia nu putea prevedea. Tot practica a fost deasupra. Practica acelor patru meciuri de anul acesta pe care românul le susţinuse contra Bryan-ilor, cîştigînd trei, unul alături de Bopanna şi două împreună cu Dominic Inglot, în prima parte a anului.

Cel de aseară a fost al cincilea. Emoţii? E atmosfera din arena O2 copleşitoare? Mai ales pentru un debutant absolut, cum este Florin? Nu. Sau dacă e, nu se observă. Break-urile curg în primul act, cinci în total, dar la 5-4, cînd Bopanna serveşte pentru set, concentrarea e masivă. Indianul îşi pierduse pînă atunci serviciul în două rînduri, dar la momentul important, a livrat ceea ce trebuia.

În partea a doua lucrurile au mers în acelaşi stil, cu fraţii Bryan izolaţi în spatele terenului, unde nu le place şi nu se simt confortabil, obligaţi să susţină deseori schimburi de mingi ceva mai lungi decît de obicei. Pentru adversari însă, e cheia aurită a succesului. 6-4, 6-3 în exact o oră de joc. Şi un mesaj solidar pe cameră, lîngă autografe: "Pray for Paris". În celălalt meci al grupei, Jamie Murray şi John Peers i-au învins pe Simone Bolelli şi Fabio Fognini cu 7-6 (5), 3-6, 11-9.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
adrian_hora
adrian_hora  •  16 Noiembrie 2015, 16:37

si unde putem si noi vedea o inregistrare? sau macar un rezumat?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează