SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ACAPULCO

NICK KYRGIOS - ALEXANDER ZVEREV // VIDEO + FOTO Kyrgios se impune la Acapulco » Discurs fantastic al adversarului: „Tu ești adevăratul campion!”

FOTO: Reuters +8   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 martie 2019 08:52

Australianul Nick Kyrgios (23 de ani, 72 ATP) e noul campion de la Acapulco, după ce l-a învins în finală pe neamțul Alexander Zverev (21 de ani, 3 ATP), scor 6-3, 6-4.

Kyrgios și-a încununat săptămâna fantastică, în care a trecut eliminat pe parcurs doi multipli câștigători de Mare Șlem, pe spaniolul Rafael Nadal și elvețianul Stan Wawrinka.

Finala contra lui Zverev nu a avut istoric. Australianul a făcut un prim set impecabil, a serbit fantastic, terminând cu 8 ași și cu un procentaj de 89 la sută al punctelor câștigate pe primul serviciu.

26 de lovituri câștigătoare a avut Kyrgios în finală. Zverev s-a oprit la 20

Zverev și-a cedat serviciul și în debutul setului secund, apoi a dat semnalul unei palide reveniri. A devenit mai agresiv, a urcat des la fileu, dar fără succes, câștigând doar 9 din 18 mingi jucate din zonă. Kyrgios a închis partida într-o oră și jumătate, scor 6-3, 6-4, și câștigă al cincilea turneu din carieră.

Zverev, prietenul din circuit :) 

Într-o săptămână în care s-a certat cu toată lumea, de la fanii mexicani până la schimbul de replici fără perdea cu Rafael Nadal, Kyrgios și-a găsit un aliat în Zverev. 

Neamțul și-a început discursul de după meci printr-un elogiu la adresa nonconformistului australian. 

„Bravo Nick, ai bătut 3 jucători de top 10 săptămâna asta. Meriți cu prisosință să câștigi. Știu că ai avut ceva probleme cu fanii, dar tu ești adevăratul campion al acesei săptămâni. Meriți respectul tuturor. Sincere felicitări!”, a declarat Zverev la final.

Urcare de 41 de locuri

Cele 500 de puncte obținute la Acapulco îl duc pe Kyrgios până pe locul 31, un salt spectaculos de 41 de poziții. 

Vezi și: 

ATP DUBAI // VIDEO+FOTO Nemuritorul Roger Federer rescrie istoria tenisului modern! Elvețianul a câștigat la Dubai al 100-lea titlu al carierei, după o finală fără istoric cu Stefanos Tsitsipas

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
burgman
burgman  •  03 Martie 2019, 11:20

Am auzit odată o vorba, perfect aplicabilă în cazul asta: degeaba ai bani dacă-ți pute gura! Rămâne un golan penibil. Amin!

mihai_luchian
mihai_luchian  •  03 Martie 2019, 10:53

Rămâne un golan fără caracter care câștigă pentru că provoacă. E singura lui calitate să destabilizeze adversarul prin tactici nesportive(puțin spus). Ar trebui să joace în Bronx cu cei ca el, nu pe marile arene. Un mare zero, indiferent ce rezultate are.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează