SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

„Am făcut abuz de droguri și de alcool, îmi uram viața. Am ajuns la automutilare” » Kyrgios, mărturisiri cutremurătoare despre cea mai dificilă perioadă trăită

Nick Kyrgios // foto: Imago Images
Nick Kyrgios // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 12:24 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 13:45

Nick Kyrgios (27 de ani, locul 75 ATP), unul dintre „băieții răi” din tenisul mondial, a trecut prin momente delicate. Australianul a dezvăluit că problemele mintale l-au împins să recurgă la gesturi șocante, precum automutilarea.

Nick Kyrgios, considerat unul dintre „rebelii” din tenisul masculin, protagonist al mai multor scandaluri din sportul alb, a dat cărțile pe față în privința problemelor mintale cu care s-a confruntat.

Australianul ajunsese să recurgă la gesturi șocante, de automutilare, dar a revenit pe linia de plutire în ultimii ani. Carantina cauzată de pandemia de COVID-19 i-a fost de ajutor în acest sens. 

Război în Ucraina, ziua 71 » Kasparov spune ce mare lider al Europei ar fi fost mână în mână cu Vladimir Putin: „Are responsabilitate directă pentru agresivitatea lui!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Război în Ucraina, ziua 71 » Kasparov spune ce mare lider al Europei ar fi fost mână în mână cu Vladimir Putin: „Are responsabilitate directă pentru agresivitatea lui!”

Nick Kyrgios: „Abuzam de alcool și de droguri”

„Problemele mele au fost foarte serioase, am ajuns până la automutilare, ceea ce nu este OK. Probabil că i-am îndepărtat pe toți cei care țineau la mine pentru că nu comunicam.

Abuzam foarte mult de alcool și de droguri, scăpasem asta de sub control, dar acum abia dacă mai beau - consum un pahar de vin la cină. A fost primul lucru pe care a trebuit să-l rezolv, apoi să reconstruiesc relația cu familia mea, să revin la obiceiuri sănătoase precum dieta, un somn bun, mai mult antrenament. Cred că pandemia de COVID m-a ajutat în acest sens.

Oamenilor nu prea le păsa cine eram ca ființă umană, ci ca jucător de tenis... jucătorul de tenis nebun”, a declarat Kyrgios pentru publicația australiană WWOS.

Nick Kyrgios dezvăluie: „Mă tăiam, ardeam...”

„Simțeam că dezamăgesc oamenii tot timpul. M-am simțit inutil, deloc confortabil, mi-am urât viața. Mă tăiam, ardeam, făceam lucruri nasoale. Era atât de întunecat totul încât parcă îmi plăcea, le ceream altor oameni să o facă și ei. Ce nu te omoară te face mai puternic”, a mai povestit jucătorul de tenis.

Starea de spirit mai bună a lui Kyrgios se reflectă și în rezultatele acestuia pe terenul de tenis. În 2022, la simplu, a câștigat 9 dintre cele 13 meciuri jucate. La dublu stă chiar mai bine: 10 victorii din 13 meciuri, inclusiv un trofeu câștigat, Australian Open, alături de compatriotul Thanasi Kokkinakis.

13este cel mai bun loc ocupat de Kyrgios în clasamentul ATP, poziție atinsă în octombrie 2016

Mai multe știri din tenis: 

Ce maraton la Madrid! Rafael Nadal, victorie după peste 3 ore și 4 mingi de meci salvate!

Perspectiva lui Ion Țiriac: „Rușii interziși? Să vă spun ce dezastru am pățit eu în Războiul Rece”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
108779877311497
George Ionescu  •  06 Mai 2022, 18:21

...te iubim ...nick...

209755516606440
Dan Man  •  06 Mai 2022, 16:01

Asta daca nu era tenisman...era la puscarie.

reteleanu
reteleanu  •  06 Mai 2022, 15:08

adrian georgescu (care scria si pe la gsp) avea dreptate: cei mai talentati oameni cu o minge, care s-au nascut vreodata pe pamant, au fost/sunt: nick kyrgios si diego maradona. https://www.youtube.com/watch?v=wRscZpD0G8M&t=638s

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close