SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Afirmația care pornește dezbaterea în tenisul masculin: „E mult mai bun decât era Nadal la 19 ani!”

Rafael Nadal îl conduce pe Alcaraz cu 2-1 în raportul meciurilor directe / Sursă foto: Imago Images +18   FOTO
Rafael Nadal îl conduce pe Alcaraz cu 2-1 în raportul meciurilor directe / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 18:22 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 18:58

Nicolas Lapentti (46 de ani, fost #6 în clasamentul ATP) a fost protagonistul unei afirmații interesante, care a provocat multiple discuții în lumea tenisului. Fostul semifinalist de la Australian Open, performanță pe care a atins-o în 1999, susține că, la 19 ani, Carlos Alcaraz e un jucător mult mai complet decât compatriotul Rafael Nadal era la aceeași vârstă.

Carlos Alcaraz a uimit pe toată lumea în 2022, an pe care-l încheie în postura de lider mondial. Ibericul antrenat de Juan Carlos Ferrero a triumfat la US Open, întâiul Grand Slam al carierei, dar a cucerit și alte titluri prestigioase: Miami, Madrid sau Barcelona, reușind să-i învingă pe parcursul sezonului atât pe Rafael Nadal, cât și pe Novak Djokovic.

Nicolas Lapentti a făcut o comparație între nivelul actualului lider mondial din tenisul masculin, Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, și modul în care Rafael Nadal concura în circuit la aceeași vârstă. La ce concluzie a ajuns? 

Nicolas Lapentti: „Alcaraz e mult mai bun decât era Nadal la 19 ani”

„Dacă îl puteți compara pe Alcaraz cu Nadal când amândoi aveau 19 ani, Alcaraz este mult mai bun în multe feluri. El servește mai bine decât Rafa. De pe linia de fund, este un pic mai agresiv. Rafa nu se descurca bine cu tranziția când avea 19 ani, apoi a început să se îmbunătățească mult și a încercat să devină mai agresiv. 

Se mișcă destul de asemănător. Când trebuie să se apere, sunt foarte buni amândoi. Apoi, când vine la fileu, Alcaraz este mult mai bun decât era Rafa la 19 ani. Așadar, în multe privințe, Alcaraz este mai bun"”, a declarat fostul jucător ecuadorian, conform Bola Amarela.

Alcaraz, felicitat la final de Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini din meciul Carlos Alcaraz - Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini din meciul Carlos Alcaraz - Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini din meciul Carlos Alcaraz - Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Imagini din meciul Carlos Alcaraz - Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+14 FOTO

Nadal este de 20 de ani în circuit, acesta este lucrul care mă uimește cel mai mult. Va reuși Alcaraz să rămână 10 ani în top? Ced că Rafa nu a ieșit din top 10 în ultimii 20 de ani sau așa ceva. Adică, este o nebunie!

- Nicolas Lapentti

900 de săptămâni consecutivea adunat Rafael Nadal în Top 10, el fiind între primii zece cei mai buni jucători din lume neîntrerupt din aprilie 2005 încoace

VIDEO Cele mai bune momente ale lui Carlos Alcaraz în 2022

Citește și alte știri din tenis:

Rafael Nadal, declarat omul anului în 2022 » Un altfel de interviu cu ibericul: „Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis”

Italienii au redeschis un caz scandalos » Jucătoarea de tenis Camila Giorgi este anchetată: și-ar fi procurat un certificat verde FALS!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Decembrie 2022, 21:23

Tot Nick Kyrgios este cel mai bun din lume ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează