SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Nikita Vlasov, antrenorul Lesiei Tsurenko, cea care a învins-o pe Ana Bogdan la Wimbledon, îl atacă pe șeful WTA: „Le discriminează pe jucătoarele din Ucraina”

Lesia Tsurenko în acțiune la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages
Lesia Tsurenko în acțiune la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 18:26 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 18:49

Nikita Vlasov (39 de ani) a vorbit într-un interviu amplu pentru L’Equipe despre situația din țara sa și despre cea din interiorul circuitului feminin. Împărțim vestiarul cu oameni care doresc moartea familiilor noastre”, a spus el. 

Nikita Vlasov antrenorul Lesiei Tsurenko, jucătoarea care a învins-o pe Ana Bogdan în turul al treilea, a confirmat pentru L’Equipe că este anchetat, după ce el însuși a cerut anchetarea lui Steve Simon, președintele WTA. Acest lucru s-a întâmplat la Indian Wells, unde Vlasov susține că oficialul WTA i-a provocat un atac de panică Lesiei înaintea partidei cu Aryna Sabalenka. 

„Da, sunt achetat, dar sunt numai miciuni. Vreau ca această procedură să fie publică. Lumea trebuie să știe ce se întâmpla cu adevărat la vârful WTA. Peștele de la cap se împute. Simon e un tip foarte simpatic, dar nu e în stare să conducă o astfel de organizație. E o catastrofă!", a spus Vlasov pentru cotidianul francez.

„Nu au făcut nimic"

De ce crede că s-a pornit această anchetă? „Vor să pună presiune pe jucătoarea mea, pe jucătoarele din Ucraina și pe mine. Pentru că ucrainenii continuă să lupte cu WTA pentru a apăra drepturile omului și ale sportului. De la începutul războiului, februarie 2022, WTA nu a făcut absolut nimic pentru jucătoarele ucrainene. Nimic, zero, chiar le discriminează", a spus el.

Apoi a continuat: „Nu mi-e frică. Această investigație este pur politică. Vreau să demonstrez că Simon mi-a agresat mental jucătoare. Nu mai poate fi șeful WTA. Le-a făcut prea mult rău ucrainenilor. Din prima zi, nu le pasă de ucraineni și se grăbesc să-i apere pe reprezentanții țării agresoare. Și în loc să-și recunoască greșelile, WTA deschide o investigație împotriva cuiva care vorbește direct și onest. În ce scop? Ca să-mi închid gura?"

Nikita Vlasov a mai spus că șeful WTA cunoaște numele  jucătoarelor și jucătorilor ruși și belaruși care susțin invazia Ucrainei. „Are nume! WTA a fost adesea rugată să clarifice poziția acestor jucătoare. Împărțim vestiarul cu oameni care doresc moartea familiilor noastre, dispariția poporului nostru. Și nu fac nimic. Ei doar repetă: «Războiul din țara voastră este cu adevărat oribil». Nu este suficient. Ne vor morți! Ei vor ca mama, tatăl meu, fratele meu, sora mea, fiica mea și fiul meu să moară".

El a fost întrebat și despre sportivii ruși și belaruși care au spus că sunt împotriva războiului. „Împotriva cărui război? Războiul stelelor? Jurnaliștii ar trebui să pună întrebarea direct: «Este acceptabil să invadezi Ucraina? Sunt acțiunile armatei ruse condamnabile? »

 În ceea ce privește «Nu-l susțin pe Lukashenko acum». În ce moment? Când merge la toaletă sau timp de un an și jumătate? Rușii și belarușii cred că suntem cu toții proști? Am multe informații despre relația dintre jucătorii belaruși și guvernul lor. Toți primesc bani de la stat și nu numai. Deci, desigur, îl susțin pe Lukashenko".

„Ce vrea să spună?"

Nikita Vlasov a fost chestionat și despre cazul Dariei Kasatkina, care a vorbit de mai multe ori despre război . „Nu am auzit-o spunând că este împotriva acțiunilor lui Putin, ale armatei ruse sau ale lui Lukashenko. Am văzut-o spunând că acest război este oribil. Asta e tot. Pentru mine este ușor. Când Rublev scrie «fără război, vă rog» pe cameră, este bine, dar nu este suficient: Ce vrea să spună? Vrea ca Rusia să părăsească Ucraina sau Ucraina să renunțe? Când o țară invadează o altă țară, nu mai este politică, este război. Oamenii mor. Nu spun că toți sportivii ruși și belaruși sunt oameni răi, dar trebuie să vă clarificați poziția: dacă sunteți împotriva invaziei Ucrainei, sunteți bineveniți în circuit. Dar dacă rămâi tăcut până când Ucraina renunță, acest lucru nu este acceptabil".

„Ce le vor spune copiilor?"

El a continuat: „Am auzit că dacă iau atitudine împotriva guvernului lor, vor avea probleme, la fel și familiile lor. Dacă într-o zi țara mea invadează alta, mă voi rupe și nu mă voi mai întoarce niciodată acasă. Nu vreau să fiu de partea criminalilor. Medvedev, Sabalenka... Au milioane de fani pe rețelele de socializare. Care este mesajul lor? Tăcere. Într-o zi, copiii lor vor studia istoria și invazia Ucrainei. Ce vor spune când copiii lor îi vor întreba: «De ce am atacat Ucraina? Ce făceai atunci?». Vor spune că nu erau interesați de politică, că erau doar jucători de tenis? Este jalnic!"

Lesia Tsurenko a învins-o în turul al treilea pe Ana Bogdan într-un meci epic de trei ore și patruzeci de minute încheiat cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (18) ți urmează să o întâlnească pe Jessica Pegula pentru un loc în sferturi de finală.

5 jucătoaredin Ucraina sunt în Top 100 în această săptămână

Citește și: 

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 3 la Wimbledon! Joc de coșmar cu Beatriz Haddad Maia
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea, eliminată în turul 3 la Wimbledon! Joc de coșmar cu Beatriz Haddad Maia
Ana Bogdan, după ce a intrat în istoria turneelor de Grand Slam: „E un moment pe care nu o să-l uit vreodată”
WIMBLEDON
Ana Bogdan, după ce a intrat în istoria turneelor de Grand Slam: „E un moment pe care nu o să-l uit vreodată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  09 Iulie 2023, 09:06

Nerușinarea ucrainenilor intrece orice limita!Cica sunt duscriminate„druștele”ucrainene de WTA!Care tocmai ca le da invitații sa participe la turnee,fara sa mai treaca prin calificari!

Trandafir
Trandafir  •  08 Iulie 2023, 20:34

Tupeul si neobrazarea ucrainienilor depaseste orice limita. Individul declatra ca jucatorii de tenis rusi doresc moartea familiei lui. Omul asta este *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  08 Iulie 2023, 20:27

Hai ca deja jucatoarele si antrenorii ucraineni au cam sarit calul !! Ce ar dori…..sa li se intinda covorul rosu la fiecare turneu la care participa ?? Tenisul este un sport individual unde jucatoarele nu reprezinta tarile de unde provin. Ce treaba au ele cu razboiul ?? Mai multe jucatoare din Rusia si Bielorusia nici macar nu mai traiesc pe teritoriul Rusiei !! Multe pretentii si putine rezultate pe plan sportiv !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează