SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Un fost jucător de tenis tulbură apele în ATP: „Roger Federer nu e cel mai bun din istorie, Novak Djokovic e subevaluat”

Articol de - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 11:52 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 12:00

Nikola Pilic, 81 de ani, fost numărul 6 ATP în anii '60, îl atacă pe Roger Federer și crede că Novak Djokovic e subevaluat de media și de lumea tenisului.

Fostul jucător croat de tenis crede că Roger Federer nu mai poate fi considerat drept cel mai bun jucător de tenis din istorie, asta deoarece recordurile sale au fost doborâte sau sunt pe cale de a fi depășite. De asemenea, Pilic crede că elvețianului îi va fi foarte greu să mai cucerească și alte titluri de Mare Șlem.

„Mi-e greu să îmi imaginez că Roger Federer va mai câștiga unul sau două turnee de Mare Șlem. Nu spun că nu poate, dar va fi foarte greu. Acum are adversari doi mari jucători, Novak Djokovici și Rafael Nadal, dar și o mulțime de jucători mai tineri: Zverev, Medvedev, Thiem. În opinia mea, cursa pentru cel mai bun jucător de tenis din istorie se reduce la două nume: Djokovic și Nadal.”, a spus Pilic.

Nikola Pilic: „Performanța lui Djokovic e subevaluată!”

Novak Djokovic a atins recent pragul de 300 de săptămâni ca lider ATP, performanță despre care Nikola Pilic crede că e subevaluată de media. Roger Federer deține recordul în această privință: 310 săptămâni ca lider ATP, însă este de așteptat ca Djokovici să îi depășească acestă performanță, începând cu 8 martie 2021.

„E adevărat, Djokovici nu deține niciun record. Totuși, nu îmi este clar de ce numărul săptămânilor în care a fost lider ATP e subevaluat, în special de media occidentală. Dacă ai un jucător cu 300 sau mai multe săptămâni pe locul 1, atunci înseamnă că a dominat și a fost constant timp de 10 ani. Nu e o mare realizare?”, a mai afirmat Pilic.

De asemenea, Rafael Nadal l-a egalat pe Federer la numărul de titluri de Mare Șlem câștigate, amândoi având câte 20. Ibericul e creditat, însă, cu mai multe șanse să câștige și alte turnee de Mare Șlem, în special la Roland Garros.

Citește și alte știri din tenis:

De ce l-a tuns Andre Agassi pe Darren Cahill la Australian Open: „Nu știu dacă mi-a mai crescut părul la fel după”

VIDEO Venus și Serena Williams, în dans spre Australian Open: „Sper că vedeți cât suntem de serioase la antrenament”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează