SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDALUL SPANIOLII SE DOPEAZĂ DECLANŞAT DE NOAH CONTINUĂ

Noah pus la zid: "De cîte ori revenea de la cabine, la Rolland Garros, avea ochii injectaţi"

Fostul arbitru Milan Sterba susţine că Noah se dopa în 1983
Fostul arbitru Milan Sterba susţine că Noah se dopa în 1983

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 16:27

Atacat pînă acum de cei care s-au simţit vizaţi de editorialul din "Le Monde", fostul tenisman Yannick Noah este pus la zid acum de un fost arbitru. "Eram la linie la finala din 1983 de la Rolland Garros. De cîte ori se întorcea la cabine, francezul avea ochii injectaţi. Tocmai el vorbeşte?", a declarat elveţianul Milan Sterba.

Fostul tenismen Yannick Noah, 51 ani, a declanşat o veritabilă furtună după ce, într-un editorial publicat sîmbătă în prestigiosul cotidian francez, a cerut legalizarea dopingului în sport, comentînd exemplul controversat al suspectei dominaţii spaniole din ultimii ani "pe terenurile de fotbal, pe parchetul sălilor de baschet sau pe traseele Turului Franţei". "Sportul e azi precum Asterix la Jocurile Olimpice: dacă nu ai poţiunea magică, e dificil să cîştigi", a punctat campionul de la Rolland Garros din 1983.

"Nu mi se pare normal să vorbească el, care nu a fost mereu cinstit. Îşi permite să aducă nişte acuzaţii fără să aibă nici o dovadă. Victoria sa de la Rolland Garros nici nu ar trebui păstrată!  Îmi aduc aminte că de cîte ori se întorcea de la vestiare, şi a făcut-o de mai multe ori,  avea ochii injectaţi", a declarat Milan Sterba în cotidianul francez 20minutes . Întrebat de ce a tăcut atîta vreme, elveţianul a susţinut că "aş fi fost ras din tenis dacă vorbeam atunci. Apoi, după ce am ieşit din arbitraj nu am găsit niciodată momentul să o fac".

"Chiar şi cu Lendl am vorbit la ceva timp după acea finală. Îmi zicea că nu-şi explică situaţia. "De cîte ori se întorcea de la cabine, Noah lovea şi mai bine".

Un amănunt important: Milan Sterba este într-o relaţie excelentă cu spaniolul Rafael Nadal. ;)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
lp64
lp64  •  26 Noiembrie 2011, 21:22

Ei, unde esti, Geambasule?

dragos_efrim
dragos_efrim  •  25 Noiembrie 2011, 22:23

in loc sa ne dam cu presupusul referitor la dopajul spaniolilor, mai bine ne-am uita cat au investit ei in sport si cum au reusit sa se implice in toate disciplinele posibile. Uitati-va inclusiv la ce se intampla in Motociclism, in Formula 1, handbal, baschet (au o gramada de jucatori in NBA), fotbal etc. Poate ca mai sunt unii su cu "ajutor", insa nu cred ca principala cauza a multitudinii de sportivi pe care ii au o reprezinta dopajul. Nu cred de exemplu ca Alonso, Lorenzo, Pedrosa si ceilalti foarte multi piloti de motorsport s-au impus datorita conditiei fizice superioare...ori ca Pau Gasol este intre primii 5 baschetbalisti ai lumii datorita dopajului...cheia e organizarea, nu

bitza_gr
bitza_gr  •  25 Noiembrie 2011, 19:07

Ciocaneanu esti dus :)))) auzi tragea marijuana si juca mai bine :)))) baaaaa una e a te dopa.. si alta e a te droga.. !!!!! faceti si voi diferenta asta odata... mutu s.a drogat prima data si s.a dopat a 2.a oara... dar daca te droghezi nu inseamna ca joci mai bine :))) ia trage tu un fum de marijuana sa vedem.. esti mai bun ?...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează