SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Novak Djokovic își continuă drumul către un nou Grand Slam » Victorie fără emoții în „optimi” la Australian Open

Novak Djokovic și Adrian Mannarino / Foto: Imago Images
Novak Djokovic și Adrian Mannarino / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 10:16 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 12:15

Novak Djokovic (36 de ani), liderul ATP și campionul en-titre de la Australian Open, s-a calificat fără emoții în sferturile de finală ale „Openului Vesel”. Tenismenul sârb a trecut în trei seturi, scor 6-0, 6-0, 6-3, de francezul Adrian Mannarino (35 de ani, locul 19 ATP).

Partida care a condus la a 14-a calificare a lui Novak Djokovic în „sferturile” turneului de Grand Slam de la Melbourne a durat doar o oră și 44 de minute.

Dinamo mai renunță la un jucător! Cine e următorul străin sacrificat
DINAMO
Dinamo mai renunță la un jucător! Cine e următorul străin sacrificat

Un nou succes marca Novak Djokovic

Djokovic și-a dominat adversarul la toate capitolele relevante din meci: procentajul primului serviciu (70 % față de 59 %), punctele câștigate pe primul serviciu (81 % față de 50 %), punctele câștigate pe al doilea serviciu (62 % față de 33 %), punctele adjudecate pe primul retur (50 % față de 19 %), punctele adjudecate pe al doilea retur (67 % față de 38 %) și numărul de ași (17 – 1).

Rămas între primii 8 sportivi care se luptă pentru titlul de campion la Australian Open, Djokovic se va duela pentru un loc în careul de ași al turnelui cu americanul Taylor Fritz (26 de ani, locul 12 ATP). Fritz a trecut de grecul Stefanos Tsitsipas (25 de ani, locul 7 ATP) cu scorul de 3-1 la seturi: 7-6 (7/3), 5-7, 6-3, 6-3.

Novak Djokovic deține recordul în privința numărului de titluri de Grand Slam câștigate, 24, dintre care 10 au fost adjudecate chiar la Australian Open.

Ritualul lui Novak Djokovic

Campionul sârb a dezvăluit că înaintea meciurilor de la Australian Open are un ritual special, inspirat din cultura indiană, în care simte că leagă o conexiune spirituală cu un copac din parcul Melbourne.

„Este adevărat că există un copac cu care am o relație specială în ultimii 15 ani. Iubesc fiecare colț din grădina botanică, cred că este o comoară incredibilă pentru Melbourne să aibă o asemenea natură frumoasă în mijlocul orașului.

Dar strict legat de acel copac, nu vă pot dezvălui care este, vreau să îl păstrez pentru mine, pentru timpul meu. M-am conectat pur și simplu cu pământul și cu acel prieten vechi. Am găsit o conexiune cu acel copac și pur și simplu mi-a plăcut”, a povestit Novak Djokovic.

VIDEO Șocul turneului: Iga Swiatek eliminată în turul 3 la Australian Open! A pierdut cu o jucătoare de 19 ani: „N-am cuvinte”

Citește și:

Nu are milă de Dinamo: „Va retrograda dacă joacă așa! Cel mai slab meci”
PETROLUL - DINAMO 1-0
Nu are milă de Dinamo: „Va retrograda dacă joacă așa! Cel mai slab meci”
Jucătorul scos în evidență după Petrolul - Dinamo: „De ce să nu ajungă la FCSB? Îl place Becali și îl transferă”
PETROLUL - DINAMO 1-0
Jucătorul scos în evidență după Petrolul - Dinamo: „De ce să nu ajungă la FCSB? Îl place Becali și îl transferă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează