SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

Djokovic s-a calificat în finală la Roma și a ajuns la 1.000 de victorii în carieră » Nole, motivat de performanțele lui Nadal și Federer

Novak Djokovic/ foto: Imago Images
Novak Djokovic/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 13:40 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 14:26

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) s-a calificat în finala turneului de la Roma, după ce a trecut în semifinale de Casper Ruud (23 de ani, 10 ATP). Pentru sportivul din Serbia a fost victoria cu numărul 1.000 în carieră.

Liderul clasamentului ATP va juca în ultimul act al turneului de la Roma împotriva lui Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP). Grecul a trecut în semifinale de Alexander Zverev (25 de ani), 3 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-3.

„E rușinos și deplorabil!” » De ce a fost huiduit Prințul William la finala Cupei dintre Liverpool și Chelsea
Chelsea - Liverpool
„E rușinos și deplorabil!” » De ce a fost huiduit Prințul William la finala Cupei dintre Liverpool și Chelsea

Djokovic a ajuns la 1.000 de victorii în carieră

Djokovic a câștigat fără emoții duelul cu Ruud și a intrat în selecta categorie a jucătorilor cu peste 1.000 de victorii în circuitul masculin. Sârbul este doar al 5-lea jucător care atinge această bornă:

  • Jimmy Connors - 1274 de victorii
  • Roger Federer - 1251 de victorii
  • Ivan Lendl - 1068 de victorii
  • Rafael Nadal - 1051 de victorii
  • Novak Djokovic - 1000 de victorii

După meci, Djokovic a ținut să precizeze că a fost motivat să atingă borna de 1.000 de victorii de către Nadal și Federer. „Mulțumesc organizatorilor turneului și mulțimii pentru că au sărbătorit împreună cu mine această bornă. 

Evident, i-am văzut pe Roger și pe Rafa sărbătorind aceste recorduri în ultimii doi ani. Așteptam cu nerăbdare să ajung și eu la acea mie. Sunt foarte, foarte binecuvântat să am atâtea victorii în circuit. A trecut mult timp de când am jucat primul meu meci, de când am câștigat primul meu meci în circuit. Sper să o țin tot așa”, a spus Djokovic, citat de Daily Mail.

Citește și alte știri din tenis:

Imaginile anului în tenis: diferența de înălțime dintre jucătorii ajunși în finală e de 38 de centimetri!

Sfatul lui Ion Țiriac pentru Simona Halep: „Am văzut patru jocuri ale ei, amestecate cu de toate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează