SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Novak Djokovic, DESCALIFICAT de la US Open! ȘOC de proporții în lumea tenisului

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open pentru un gest nesportiv! Sursă foto: Tennis TV
Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open pentru un gest nesportiv! Sursă foto: Tennis TV

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 23:14 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 09:53

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open din cauza unui gest nesportiv comis în timpul duelului din optimi contra lui Pablo Carreno Busta, în primul set.

  • O primă decizie împotriva sârbului: Djokovic va pierde toate punctele și toți banii câștigați până acum pe durata turnului. Sârbul a plecat de pe Arena „Artur Ashe” fără să-și susțină conferința de presă, asumându-și amenda.

În meciul din optimi disputat contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde. 

Novak Djokovic, DESCALIFICAT de la US Open! ȘOC de proporții în lumea tenisului

Novak Djokovic, descalificat de la US Open

Supervizorul turneului a aplicat la literă regulamentul și l-a descalificat pe Novak Djokovic, provocând cel mai mare șoc din tenisul mondial al ultimilor ani.

Minute în șir, Djokovic a încercat să-l înduplece pe supervizor să nu-l descalifice. „Nu trebuie să meargă la spital pentru asta”, i-a transmis sârbul, încercând să minimalizeze efectul loviturii sale. 

Djokovic, descalificat. Wilander nu e de acord cu decizia 

Fostul mare jucător suedez Mats Wilander consideră că Djokovic nu ar fi trebuit descalificat, justificând că sârbul nu a avut intenția de a o lovi pe arbitră. 

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a comentat fostul mare jucător Mats Wilander, în direct la Eurosport. 

De ce Novak Djokovic trebuia descalificat, chiar dacă nu a vrut să lovească arbitrul » Ce spune regulamentul + amenda drastică

În absența lui Rafael Nadal, Novak Djokovic era marele favorit al turneului de la US Open. Sârbul țintea cel de-al 18-lea Grand Slam al carierei, cu care s-ar fi apropiat la unul distanță de Nadal și la două de Roger Federer. 

Citește și alte știri din tenis: 

De la „o descalificare lamentabilă” la „cel mai rău sportiv al generației”. Curg reacțiile după descalificarea lui Djokovic de la US Open

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
cneius
cneius  •  07 Septembrie 2020, 09:17

Probabil ca daca arbitrul era barbat, decizia era mai blinda..

dinamo48ms
dinamo48ms  •  07 Septembrie 2020, 06:29

Dacă nu avea alura, reacția și privirea unei bovine, s-ar fi putut feri. Asa, i-a dat norocu-n gât și a devenit celebră.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Septembrie 2020, 01:15
Postat de saviola3_4 pe 06 Septembrie 2020, 23:48

am vazut faza live....mda, mi se pare mult prea drastica decizia ...inteleg ca regulamentul e clar insa totusi trebuia sa tina cont de intentie si de intesitatea cu care a aruncat mingea. Arbitra de linie probabil s-a speriat nestiind ce a lovit-o ca intesitatea nu avea cum sa i faca vreun rau, nici macar daca o lovea in 3,14z da , era imposibil sa o raneasca in cel mai mic mod. Sunt fan Nadal inca de cand ibericul era un pusti si castiga primul roland garros, nu imi convine sa l ajung nole, ptr mine, indiferent ce ar spune unii sau altii rafa e no1 all time, insa nu pot fi de acord cu asemenea dcizie. Probabil ca a contat faptul ca a mai avut o iesire nervoasa mai devreme dar si mai probabil a contat ca vrea sa creeze nush ce liga sau circuit in afara atp=ului:)

Pai faca a lovito in clanta ! Clanta aia produce bani in capitalism mai ales acum cu somajul asta care urmeaza sa explodeze

Vezi toate comentariile (63)
Comentează