SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

NOVAK DJOKOVIC - DOMINIC THIEM 7-6, 7-6 // VIDEO Novak Djokovic stopează dominația lui Thiem și se califică în marea finală de la Madrid! La un pas de un nou duel cu Rafael Nadal

Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului de la Madrid // FOTO: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului de la Madrid // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 mai 2019 19:20

Novak Djokovic (31 de ani, 1 ATP) s-a calificat în finala turneului Masters 1000 de la Madrid, reușind să-l învingă în prima semifinală pe Dominic Thiem (25 de ani, 1 ATP), scor 7-6 (2), 7-6 (4), după un meci intens de două ore și 25 de minute. 

Thiem venea după o serie formidabilă, titlu la Barcelona plus victorii entuziasmante la Madrid, cum a fost cea din sferturi cu Roger Federer (37 de ani, 3 ATP), când a salvat două mingi de meci ale elvețianului și s-a impus într-un thriller epuizant de trei seturi. 

Azi, austriacul se confrunta însă cu un test și mai serios, chiar în fața liderului mondial Novak Djokovic.

Deși nu sclipise pe zgură în acest sezon, sârbul a confirmat forma bună etalată în meciurile precedente. A anihilat imediat break-ul rapid reușit în startul primului set de Thiem și a fost apoi de netrecut pe propriul serviciu. Doar că opoziția venită dinspre elevul lui Nicolas Massu și Gunter Bresnik a fost una pe măsură: cei doi s-au întrecut în realizări maiestuoase și au mers cap la cap până în tie-break.

Acolo, Djokovic a profitat de câteva inexactități ale lui Thiem, a pus rapid un avantaj de câteva puncte și s-a impus cu un covârșitor 7-2. 

Setul secund a fost și mai aprins decât primul, iar răsturnările nebănuite de scor nu au lipsit. Pus cu spatele la zid, Thiem a forțat în permanență și a reușit break-ul. Din nou, sârbul s-a mobilizat exemplar și a recuperat avantajul austriacului. Mai mult, a trecut în avantaj, servind la 6-5 pentru a închide meciul. 

Dramatismul a continuat, iar Thiem a reușit re-break-ul, trimițând soarta setului în tie-break. Djokovic a fost însă din nou mult prea solid, a speculat greșelile lui Thiem și a închis tie-break-ul la 4, la prima minge de meci avută, reușind calificarea în finală. 

8 victorii consecutiveavea Thiem în circuit, serie stopată azi de Djokovic

Posibil duel Djokovic - Nadal în finală

  • În finală, Novak Djokovic, dublu campion la Madrid, în 2011 și în 2016,  îl va înfrunta pe învingătorul partidei Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP) - Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 9 ATP). 
  • Ar putea fi o reeditare al finalei de la Australian Open cu Nadal, duel câștigat într-o manieră autoritară de sârb, 3-0 la seturi. 
  • Semnele par să fie unele bune pentru Djokovic în perspectiva Roland Garros, acolo unde vrea al doilea trofeu de Grand Slam pe zgură. 

E prima finală pe zgură a lui Djokovic după 2 ani. În mai 2017, era învins de Alexander Zverev, actualul număr 4 ATP, în finala turneului Masters 1000 de la Roma.

Vezi și:

GALERIE FOTO Adios, David! Ferrer s-a retras după o carieră spectaculoasă: „Realitatea a depășit imaginația. Așa aș vrea să vă amintiți de mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează