SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Novak Djokovic iese în față, în scandalul anului în tenis: „Susțin din toată inima ce a făcut WTA”

Novak Djokovic, liderul mondial ATP, foto: Imago
Novak Djokovic, liderul mondial ATP, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 09:45 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 12:00

Novak Djokovic, liderul mondial ATP, spune că „sprijină pe deplin” decizia WTA de a suspenda orice turneu în China din cauza preocupărilor legate de dispariția chinezoaicei Shuai Peng.

Novak Djokovic ia atitudine: „Cred că poziția WTA este foarte îndrăzneață și foarte curajoasă”

„Sustin pe deplin poziția WTA, pentru că nu avem suficiente informații despre Peng Shuai și bunăstarea ei”, a spus Djokovic, lider mondial și câștigător de 20 de turnee de Grand Slam, informează Tennis Head.

„Situația ei este de cea mai mare importanță pentru lumea tenisului. Cred că poziția WTA este foarte îndrăzneață și foarte curajoasă.”

Președintele WTA, Steve Simon, a anunțat miercuri suspendarea tuturor evenimentelor sale din China: „Deși acum știm unde se află Shuai Peng, am serioase îndoieli că este liberă, în siguranță și nu este supusă cenzurii, constrângerii și intimidării”.

Shuai Peng este o figură inconfundabilă în circuitul feminin. Are două titluri câștigate și la simplu, însă rezultate cu adevărat impresionate a reușit în circuitul de dublu: 23 de titluri, printre care și două de Mare Șlem (Roland Garros 2014 și Wimbledon 2013). În prezent, ocupă locul 189 la dublu și 248 la simplu.

Zhang Gaoli, în prezent pensionar, a fost vicepremierul țării din 2013 și până în 2018. El a ocupat și funcția de secretar de partid al provinciei Shandong și a fost membru al Comitetului permanent al Poltiburo între 2012 și 2017.

Citește și: 

Speriată de varianta Omicron a coronavirusului, Simona Halep și-a schimbat planurile: „Aici mă antrenez, nu mai plec nicăieri!”

Novak Djokovic, gata să NU participe la Australian Open: „Vorbim despre șantaj!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
unrealu
unrealu  •  02 Decembrie 2021, 11:36

"Shuai Peng nu a fost văzut timp de ..."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează