SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Novak Djokovic, gata să NU participe la Australian Open: „Vorbim despre șantaj!”

Tatăl lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) nu crede că fiul lui va participa la Australian Open 2022, turneu de Grand Slam pentru care toți jucătorii vor fi nevoiți să se vaccineze.
Tatăl lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) nu crede că fiul lui va participa la Australian Open 2022, turneu de Grand Slam pentru care toți jucătorii vor fi nevoiți să se vaccineze.

Articol de GSP - Publicat luni, 29 noiembrie 2021 18:37 / Actualizat luni, 29 noiembrie 2021 18:53

Tatăl lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) nu crede că fiul lui va participa la Australian Open 2022, turneu de Grand Slam pentru care toți jucătorii vor fi nevoiți să se vaccineze.

Djokovic a refuzat până acum să anunțe public dacă e vaccinat sau nu, iar tatăl lui, Srdjan, tocmai a acuzat la un post TV din Serbia că șefii turneului de la Melbourne șantajează jucătorii prin politica lor anti-COVID.

„A te vaccina sau nu e un drept personal. Nimeni nu are dreptul să intre în intimitatea noastră. În aceste condiții de șantaj, probabil că Djokovic nu va participa”, a declarat Srdjan Djokovic, citat de SkySports.

Australian Open va începe pe 17 ianuarie. Djokovic s-a impus la AO de 9 ori, inclusiv în 2021. În total, Nole are 20 de titluri de Mare Șlem, la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic, despre participarea la Australian Open 2022: „Vom vedea”

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului.

„Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege.

Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Momente incredibile la UK Championship! Ce a pățit Mark Williams: „Îmi cer scuze, în 30 de ani ca profesionist nu mi s-a întâmplat așa ceva”
UK CHAMPIONSHIP
Momente incredibile la UK Championship! Ce a pățit Mark Williams: „Îmi cer scuze, în 30 de ani ca profesionist nu mi s-a întâmplat așa ceva”

Vestea a pus sub semnul întrebării participarea lui Novak Djokovic la turneul pe care l-a câștigat în ultimii 3 ani, întrucât sârbul nu a anunțat că s-ar fi vaccinat.

Întrebat dacă va participa la Australian Open 2022 în aceste condiții, Djokovic a ezitat să ofere un răspuns clar, declarând că „trebuie să așteptăm și să vedem. Nu am vorbit cu ei, să fiu sincer. Așteptam să aud care e decizia, iar acum că știu, va trebui doar să așteptăm și vom vedea”.

Novak Djokovic a ales să nu dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19. Recent, el a declarat că „libertatea de a alege este esențială pentru oricine, indiferent dacă e vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă e vorba despre vaccinare sau altceva. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În acest caz, ce vrei să-ți introduci în organism”.

Australian Open 2022 va fi găzduit de Melbourne între 17 și 30 ianuarie. Potrivit BBC, cel puțin 80 dintre primii 100 jucători ai lumii în clasamentul ATP sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Veștile bune sunt că majoritatea jucătorilor, atât bărbați cât și femei, sunt vaccinați complet. Pentru Novak este o chestiune privată, așa cum a spus. Totuși, a declarat mereu că Australian Open este turneul său preferat. Sperăm să-l vedem aici
Craig Tiley, director Australian Open

Citește mai multe știri din tenis: 

Victorie pentru Irina Bara în finala turneului de la Montevideo! » Performanță uriașă atinsă de sportiva română

Noi imagini cu Shuai Peng » Unde susține presa de stat din China că a apărut

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
dinamo_campioni_2022
dinamo_campioni_2022  •  30 Noiembrie 2021, 14:57
Postat de Daniel Teodorescu pe 29 Noiembrie 2021, 22:27

Când o să afli adevărul despre ce crezi tu că e un vaccin anti covid va fi prea târziu..... Ești doar o oaie neinformată și cu minte puțină

Minte putina au avut ai tai parinti. Tu ai minte foarte putina. Dar imi place ca te crezi destept, stii tu secrete, ai tu logica ta pt tot ce se intampla. Nu esti oaie, esti ***! :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

347655969058390
Ion Popescu  •  30 Noiembrie 2021, 11:14

Tarile avansate intelectual si stiintific din Europa inaspresc restrictiile, impunerea cerificatului verde si obligativitatea vaccinarii pentru anumite categorii. Japonia si Israel au inchis complet granitele. 90 % companiile aviatice nu mai au zboruri in Africa de Sud.

347655969058390
Ion Popescu  •  30 Noiembrie 2021, 11:07

Si ce daca Novac nu participa la AO ? Mare scofala ! In actualul context decizia ausralienilor este corecta. Nu numai Novak are libertatea sa faca ce crede, dar si australienii au dreptul sa faca ce cred in tara lor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează