SPORTURI  »  TENIS  »  VACCINARE

Novak Djokovic s-a eschivat când a fost întrebat dacă va fi prezent la Australian Open, unde participarea este condiționată de vaccinarea anti-COVID-19

Novak Djokovic, la Turneul Campionilor // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic, la Turneul Campionilor // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 11:40 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 12:35

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a oferit un răspuns evaziv atunci când i s-a transmis că participarea la Australian Open 2022 va fi permisă doar jucătorilor de tenis vaccinați împotriva COVID-19.

Sâmbătă, Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului.

„Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege.

Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Alexander Zverev, în finala Turneului Campionilor! Djokovic, eliminat din competiție: „Asta contează mai mult decât a câștiga sau a pierde”
TURNEUL CAMPIONILOR
Alexander Zverev, în finala Turneului Campionilor! Djokovic, eliminat din competiție: „Asta contează mai mult decât a câștiga sau a pierde”

Novak Djokovic, despre participarea la Australian Open 2022: „Vom vedea”

Vestea a pus sub semnul întrebării participarea lui Novak Djokovic la turneul pe care l-a câștigat în ultimii 3 ani, întrucât sârbul nu a anunțat că s-ar fi vaccinat.

Întrebat dacă va participa la Australian Open 2022 în aceste condiții, Djokovic a ezitat să ofere un răspuns clar, declarând că „trebuie să așteptăm și să vedem. Nu am vorbit cu ei, să fiu sincer. Așteptam să aud care e decizia, iar acum că știu, va trebui doar să așteptăm și vom vedea”.

Novak Djokovic a ales să nu dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19. Recent, el a declarat că „libertatea de a alege este esențială pentru oricine, indiferent dacă e vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă e vorba despre vaccinare sau altceva. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În acest caz, ce vrei să-ți introduci în organism”.

Australian Open 2022 va fi găzduit de Melbourne între 17 și 30 ianuarie. Potrivit BBC, 80 dintre primii 100 jucători ai lumii în clasamentul ATP sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Veștile bune sunt că majoritatea jucătorilor, atât bărbați cât și femei, sunt vaccinați complet. Pentru Novak este o chestiune privată, așa cum a spus. Totuși, a declarat mereu că Australian Open este turneul său preferat. Sperăm să-l vedem aici.

- Craig Tiley, director Australian Open

Citește mai multe știri din tenis: 

Victorie pentru Irina Bara în finala turneului de la Montevideo! » Performanță uriașă atinsă de sportiva română

Noi imagini cu Shuai Peng » Unde susține presa de stat din China că a apărut

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan, goală pe internet. Imagini demne de filmele pentru adulţi: “O să plătească cumplit”


Comentarii (1)
925045514183782
Montolivo Grig  •  21 Noiembrie 2021, 12:43

Stima australienilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează