SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS

VIDEO+FOTO Novak Djokovic îl spulberă pe Carlos Alcaraz, e în a 9-a finală la Turneul Campionilor! » Urmează duelul pentru trofeu cu Jannik Sinner

Novak Djokovic sărbătorind victoria Foto Imago +10   FOTO
Novak Djokovic sărbătorind victoria Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 00:15 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 01:48

Novak Djokovic a obținut cea mai clară victorie în fața lui Carlos Alcaraz din toate înfruntările lor, 6-3, 6-2 în o oră și jumătate, și s-a calificat pentru a noua oară în ultimul act la ATP Finals, unde îl va întâlni pe Jannik Sinner

De 16 ani nu se mai întâlniseră într-o semifinală la Turneul Campionilor numărul 1 și numărul 2 mondial. În 2007 Roger Federer îl învingea pe Rafael Nadal, așa cum făcuse și cu un an înainte.

De altfel, din ultimele 5 asemenea înfruntări la ATP Finals, numărul 1 s-a impus în 4. Un indiciu statistic util? Până la urmă da, așa a fost.

Novak Djokovic, prim set sigilat la timp

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz livraseră în cele patru dueluri anterioare ale lor numai bătălii epice, niciuna închisă în minimum de seturi. Și aici s-a petrecut o premieră.

Partida a început cu șanse de break pentru spaniol, nevalorificate însă. S-a transformat apoi într-o întrecere rece, lipsită de scânteile dorite de numerosul public, în mijlocul căruia a fost identificat Darren Cahill, dar și Antonio Conte.

+6 FOTO

Și-au ținut serviciiile, Alcaraz având parcă un ușor avantaj, până când Djokovic a izbutit break-ul în momentul ideal, la 4-3 pentru el. A servit apoi pentru set și l-a pecetluit cu un game alb. Un clasic sigilat în 42 de minute.

Revenirea lui Alcaraz nu s-a mai produs

Scânteile au apărut cu adevărat, într-o jerbă extraordinară, abia în setul secund, când sârbul avea 3-1 și șansă de dublu break. Abia atunci au livrat cei doi mostre veritabile de inteligență, forță și efort în schimburi pasionante, disputate și urmărite cu sufletul la gură.

La 4-2 pentru liderul ATP, Alcaraz a avut două mingi de break. Pentru câteva secunde, revenirea spaniolului din finala de la Wimbledon a defilat pe retine. Și tot atât de repede s-a stins.

Djokovic și-a folosit cu un calm și o măsură remarcabile experiența, a mai făcut un break și s-a impus cu 6-3, 6-2 în o oră și jumătate.

Cel mai dezechilibrat meci dintre cei doi îi revine omului-record, cel care la începutul turneului își asigura încheierea celui de-al optulea sezon pe locul 1 mondial. 

Tot el pornește favorit în finala de duminică, deși Jannik Sinner, adversarul lui, l-a învins acum câteva zile în Grupa Verde, 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2).

Sârbul are 3-1 în meciurile directe și un ascendent grației celor 8 finale disputate deja la ATP Finals, 6 dintre ele câștigate. Rămâne de văzut cum va reacționa Sinner, primul italian din istorie într-un ultim act la Turneul Campionilor și jucătorul cu cel mai spectaculos final de sezon.

Cel mai bun meci al meu din turneu, a venit la momentul potrivit, nu știam cum o să mă simt, am petrecut mult timp pe teren în meciurile de grupă. Am simțit însă mingea bine, am avut atitudinea corectă, mentalitatea corectă

El a început bine, așa e Carlos, dar am calmat presiunea pe care o exercita, am servit bine

Sinner a jucat un tenis fantastic în ultima vreme, a fost un meci strâns în grupe, nu mă aștept la mai puțin în finală. Am fost de multe ori în această situație, sper să ating cel mai bun nivel - Novak Djokovic

Citește și: 

Jannik Sinner, primul finalist la Turneul Campionilor! Victorie euforică în fața lui Medvedev
TURNEUL CAMPIONILOR
Jannik Sinner, primul finalist la Turneul Campionilor! Victorie euforică în fața lui Medvedev
Debrecen - CSM București 23-30 » S-au revanșat cu vârf și îndesat! Victorie categorică pentru „tigroaice”
Liga Campionilor
Debrecen - CSM București 23-30 » S-au revanșat cu vârf și îndesat! Victorie categorică pentru „tigroaice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  19 Noiembrie 2023, 11:59

cum ziceam: gata focul de artificii. nu mai trage taranusul de el la max fiecare meci - ca nu mai poate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează