SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Surpriza anului în tenis: Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de locul 123

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 09:02 / Actualizat marti, 12 martie 2024 13:35

Sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a fost eliminat surprinzător de la Indian Wells, fiind învins în turul 3 de italianul Luca Nardi (20 de ani, 123 ATP), scor 4-6, 6-3, 3-6 după două ore și 22 de minute de joc.

Învins în calificările pentru tabloul principal, italianul Luca Nardi a intrat în competiție ca lucky loser, după retragerile altor jucători, cauzate de accidentări. După ce a trecut în turul 2 de Zhizhen Zhang (50 ATP), Nardi a obținut cel mai mare succes din carieră și a produs surpriza anului în tenis.

Dezvăluiri de impact ale lui Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”
DEZVĂLUIRI
Dezvăluiri de impact ale lui Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”

VIDEO. Novak Djokovic, eliminat în turul 3 la Indian Wells

Meciul a început echilibrat, cu fiecare jucător câștigându-și game-urile de serviciu. Însă la 2-2 s-a rupt echilibrul. Nardi a profitat de un game mai slab al sârbului și a făcut break. Apoi s-a menținut în avantaj până la final. La 5-4 a fructificat prima șansă și a închis setul cu 6-4.

În actul secund, Nole a început tare. A condus cu 2-0, dar Nardi a reușit să egaleze la rapid. Ulterior, la 3-2, sârbul a mai câștigat o dată pe serviciul adversarului. Și a reușit să închidă setul cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Setul al treilea a fost unul echilibrat. S-a mers cap la cap în primele patru game-uri, după care Nardi a dus scorul la 4-2, reușind break-ul decisiv. Italianul nu s-a lăsat cuprins de emoții și a reușit să fructifice prima minge de meci, câștigând decisivul cu 6-3.

„Nu știu... Nu știu ce să zic. Cred că e un miracol. Sunt un tip de 20 de ani, care nu e în prima sută mondială. Și am reușit să-l bat pe Novak. E o nebunie! Înainte de acest meci, nu mă știa nimeni. Sper că fanii s-au bucurat de meci. Eu sunt foarte fericit”, a spus Nardi, imediat după meci.

Novak Djokovic. fără trofeu în 2024

La conferința de la finalul meciului, Novak Djokovic a încercat să găsească explicații pentru eliminarea surprinzătoare.

„Aș fi putut face totul diferit. A fost o prestație foarte slabă din partea mea”. Și a vorbit și despre acest început de an, în care nu a câștigat niciun trofeu.

„Nu e ceva cu care sunt obișnuit. De cele mai multe ori am început anul câștigând un Grand Slam, sau la Dubai sau alt turneu. Dar e în regulă. Face parte din sport și trebuie să mă obișnuiesc cu asta. Uneori câștigi, alte ori pierzi. Trebuie să merg mai departe”, a spus Djokovic, potrivit Sportal.blic.rs.

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
SIMONA HALEP
Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
Holger Rune vorbește despre călătorii și obiceiuri: „Să-mi uit telefonul acasă ar fi o greșeală de începător” + „E plictisitor să mergi în vacanță în Maldive”
DEZVĂLUIRE
Holger Rune vorbește despre călătorii și obiceiuri: „Să-mi uit telefonul acasă ar fi o greșeală de începător” + „E plictisitor să mergi în vacanță în Maldive”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lapusneanul
lapusneanul  •  12 Martie 2024, 19:06

Ce s-a întâmplat, Nole nu mai are în dotare fair play-ul ?..Nimic despre jocul adversarului ? El e de vina ca a jucat slab , adversarul nu are niciun merit !Se pare ca pentru el nu e valabil...joci cât te lasă adversarul !

komosikus
komosikus  •  12 Martie 2024, 16:32

De cand cu Simona au inceput si jucatorii de tenis sa fie mai atenti ce suc beau. Novak a mai patit asta prin 2017-2018 cand a trebuit schimbat sucul. Il bateau toti, daca va mai aduceti aminte. Dar nu dureaza mult, 2-3 luni pana se gaseste formula potrivita. Pariez ca la Wimbledon si US Open Novak nu va avea rival.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  12 Martie 2024, 16:23

Si , Simona , ultimul meci care l-a pierdut , in fata unei necunoscute , s-a dat lovita ...(poate , poate ... , acum 2 ani , toamna) ... Acum N. Djokovik , i-a intrat niste "Gluten" in sange ... Stiti doar cat este de sensibil acest "Clovn" ... Rachete rupte , etc ... Vorba lui Valeriu Nicolae : *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează