SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

NOVAK DJOKOVIC - JUAN MARTIN DEL POTRO, în finala US Open 2018 » Palmares dezastruos pentru argentinian în meciurile cu Djokovic din turneele de Mare Șlem

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 12:49

Novak Djokovic (31 de ani, 6 ATP) și Juan Martin Del Potro (29 de ani, 3 ATP) își dispută azi, de la ora 23:00, în direct la Eurosport, ultimul act de la New York, după ce au trecut în semifinale de Kei Nishikori (28 de ani, 19 ATP), respectiv Rafael Nadal (32 de ani, 1 ATP). 

Va fi abia a cincea înfruntare într-un turneu de Mare Șlem între sârb și argentinian, iar Djokovici le-a câștigat până acum pe toate, cea mai recentă fiind la Wimbledon 2013.

Ce va fi însă la New York, unde Novak se află pentru a opta oară în finală, iar Delpo pentru a doua? Argentinianul a fost prea puternic în penultimul act în fața unui Rafael Nadal diminuat de o problemă la genunchiul drept.

Sud-americanul a rămas concentrat însă, și-a făcut jocul și a reacționat calm când adversarul lui suferind a salvat două mingi de prim set și l-a împins în tie-break. Apoi l-a controlat pe al doilea pentru o victorie cu 7-6 (3), 6-2, fiindcă spaniolul n-a mai putut continua apoi.

"Nu e cel mai bun mod de a câștiga un meci. Îmi place să joc contra lui Rafa, e cel mai mare luptător din acest sport, nu-mi place să-l văd suferind pe teren. Dar sunt atât de fericit să fiu din nou în finală, înseamnă foarte mult pentru mine, în turneul meu favorit", a spus Del Potro, campion la New York în 2009.

Djokovici a dominat cealaltă semifinală, trecând cu 6-3, 6-4, 6-2 de Kei Nishikori în revanșă pentru înfrângerea suferită aici în fața japonezului tot în semifinale, în 2014.

"Cred că în momentele importante am venit cu servicii bune, prime servicii. Am returnat bine. Am pus în mod constant presiune asupra lui, încercând să-l deplasez pe teren, să-i iau din ritm. A fost un meci foarte bun din partea mea", a rezumat sârbul partida.

El va încerca azi să obțină al treilea său titlu la US Open, după 2011 și 2015, și al 14-lea de Grand Slam.

14-4
în favoarea lui Djokovici este bilanțul în fața lui Del Potro și 4-0 în turnee de Mare Șlem

Vezi și:  VIDEO Durul circuitului! Arbitrul care a înfruntat-o pe Serena Williams i-a pus la punct și pe Djokovic și Nadal și chiar a fost amenințat de cei doi! 3 momente incendiare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close