SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // VIDEO Durul circuitului! Arbitrul care a înfruntat-o pe Serena Williams i-a pus la punct și pe Djokovic și Nadal și chiar a fost amenințat de cei doi! 3 momente incendiare

Carlos Ramos e considerat unul dintre cei mai exigenți arbitri din tenis // FOTO: Guliver/ Getty Images
Carlos Ramos e considerat unul dintre cei mai exigenți arbitri din tenis // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 10:35

Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) a fost învinsă în finala turneului de Mare Șlem de la US Open de japoneza Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după un meci marcat de discuțiile aprinse dintre americancă și arbitrul de scaun Carlos Ramos din setul secund.

  • CONTEXT: Serena Williams și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka, 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI

Arbitrul care a luat măsuri împotriva Serenei e considerat unul dintre cei mai drastici din circuit, recunoscut pentru faptul că nu se ferește să aplice penalizări jucătorilor de top.

Serena l-a acuzat pe arbitrul portughez de sexism, uitând probabil că Ramos a luat măsuri în trecut și împotriva superjucătorilor de pe tabloul masculin, Rafael Nadal sau Novak Djokovic.

Arbitrul a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe discuții aprinse cu doi dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile. Trei exemple sunt extrem de recente:

Chiar anul acesta, la Wimbledon, Ramos l-a avertizat pe Djokovic cu un "code violation" pentru că sârbul a lovit cu racheta de pământ. De acolo a rezultat un dialog aprins între cei doi.

Relația Djokovic - Carlos Ramos nu e deloc una prietenoasă. Cei doi s-au ciocnit mult mai violent și în 2017, la Roland Garros, în timpul meciului sârbului cu Diego Schwartzman. Nole a primit și atunci un code violation, apoi s-a contrat dur cu arbitrul portughez.

Nici Rafa Nadal n-a scăpat de exigența lui Ramos. Tot la Roland Garros 2017, în timpul unui meci cu Roberto Bautista Agut, Nadal a fost scos din minți de avertismentele repetate primite de arbitru pentru depășirea celor 25 de secunde dintre servicii.

Nadal a avut o reacție agresivă, complet nespecifică atitudinii pe care o manifestă în mod normal pe teren: "Dă-mi câte avertismente vrei, oricum nu mă vei mai arbitra niciodată", i-a spus atunci ibericul arbitrului de scaun.

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
347655969058390
Ion Popescu  •  10 Septembrie 2018, 10:16

Foarteb urat din partea lui Serena si a publicului "elevat" american. Pentru romani este bine sa afle cine este serena si america. In esenta ,numai banul conteaza, obtinut prin orice mijloace murdare - chiar si in sportul alb !

148819492603833
Masa Lunoor  •  09 Septembrie 2018, 19:00
Postat de brancusi pe 09 Septembrie 2018, 14:32

Oare va intelege vreodata inteligentul si omniscientul forumist roman ca acolo unde sunt muntii de bani se termina partea idilica a povestilor?indiferent de domeniu!

partea hilară e ca la noi in rumania si ACOLO unde nu sunt bani deloc romanu gaseste de cuviintza sa-si aseze branza pe tarabă...

brancusi
brancusi  •  09 Septembrie 2018, 14:32

Oare va intelege vreodata inteligentul si omniscientul forumist roman ca acolo unde sunt muntii de bani se termina partea idilica a povestilor?indiferent de domeniu!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează