SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Novak Djokovic vrea să dea în judecată Guvernul Australiei pentru „rele tratamente” » Ce daune se pregătește să ceară

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 09:19 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 10:02

Scandalul creat la Australian Open în jurul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) pare că este departe de a se încheia, deși sârbul se află deja în țara natală.

După ce nu a fost lăsat să joace la primul turneu de Grand Slam al anului, din cauza faptului că nu este vaccinat, Novak ia în calcul acum să dea în judecată Guvernul australian pentru „rele tratamente”.

Novak Djokovic caută remediu alternativ împotriva Covid-19 » Deține 80% dintr-o companie medicală daneză
Coronavirus
Novak Djokovic caută remediu alternativ împotriva Covid-19 » Deține 80% dintr-o companie medicală daneză

Novak Djokovic ar vrea să dea în judecată Guvernul din Australia: cere 3,8 milioane de euro

Campion de 9 ori la Australian Open, Djokovic ar fi în discuții pentru a cere daune de 3,85 milioane de euro, potrivit The Sun. Acesta e nemulțumit de modul în care a fost tratat și de faptul că a fost trimis într-un hotel în care refugiații erau cazați în condiții precare. Astfel, sârbul că ar dori să fie despăgubit.

„Se știe că Novak și familia lui consideră că acesta a fost tratat prost în timp ce a fost în carantină la hotelul Park din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că stabilimentul respectiv era plin de gândaci și viermi. A fost ținut ca un prizonier”, a declarat pentru The Sun un apropiat al lui Eduoardo Artladi, agentul lui Novak.

1.800.000 de euroar fi primit Novak dacă ar fi câștigat Australian Open. Era favoritul numărul 1 al competiției

Unde a fost cazat Djokovic

Când a ajuns în Australia, polițiștii de frontieră au decis anularea vizei sârbului. Acesta  a intrat automat în detenția pentru imigranții ilegal, fiind transportat la Park Hotel, o unitate de cazare din Carlton, Melbourne, unde se estima că mai erau închise alte 32 de persoane, toți refugiați sau solicitanți de azil.

Refugiații au catalogat hotelul drept „un sicriu”, „un centru de tortură”. Utilizat drept hotel de carantinare în 2020, Park Hotel a devenit ulterior un centru de detenție improvizat în care sunt închise persoanele ce intră în Australia fără actele necesare.

De-a lungul timpului, au apărut plângeri conform cărora în mâncarea deținuților s-ar fi strecurat viermi. Pe deasupra, locația a fost aspru criticată de epidemiologi și arhitecți din cauza ventilației necorespunzătoare.

 Nole a stat 4 zile în acest hotel, până când un judecător a întors decizia inițială și i-a permis sârbului să iasă din carantină.

Novak Djokovic, avere impresionantă 

Novak Djokovic ocupă locul 46 în clasamentul celor mai bogați sportivi din anul 2021. Sârbul a obținut un total de 34.5 milioane de dolari, conform Forbes. Sârbul conduce clasamentul all-time al banilor câștigați strict din tenis, peste 154 de milioane de dolari. 

Novak Djokovic, la prima apariție publică după ce a fost expulzat din Australia

Ajuns luni în Serbia, Djokovic nu s-a afișat public pe străzile din Belgrad timp de două zile. Miercuri, Nole a fost zărit la biserica Ruzica din Kalemegdan. Djokovic a fost acolo pentru a participa la liturghia Bobotezei. Potrivit Telegraf.rs, prezența sa la Biserică i-a șocat pe enoriașii prezenți și ei la eveniment, acesta acceptând să facă poze cu ei.

Nole s-a ferit să dea mai multe declarații după ce a pierdut procesul, sârbul dezvăluind că pentru el urmează o perioadă de pauză.

Citește mai multe știri din tenis:

ATP, lovitură decisivă pentru Djokovic: „Din 24 ianuarie, e interzis!”

„Aș vrea ca vaccinarea să fie obligatorie” » O dublă campioană de Grand Slam e categorică în cazul Djokovic

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  20 Ianuarie 2022, 19:57
Postat de Serban Radu pe 20 Ianuarie 2022, 16:05

Si o sa castige ! Atat de penibila motivatia instantei :Motivele hotărârii, publicate online, joi, se referă la puterea lui Djokovic de a-i influenţa în special pe tinerii australieni de a respinge vaccinarea anti-Covid. Si daca adaugam din Declaratia Universala a Drepturilor Omului : Articolul 3 Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale. Sunt provaccin dar nu trebuie sa incalcam un act universal Articolul 30 Nici o dispoziţie a prezentei Declaraţii nu poate fi interpretată ca implicînd pentru vreun stat, grupare sau persoană dreptul de a se deda la vreo activitate sau de a săvîrşi vreun act îndreptat spre desfiinţarea unor drepturi sau libertăţi enunţate în prezenta Declaraţie.

The Sun e ziar de scandal!Un fel de„Click”!

1240187572730378
Ionel Vancea  •  20 Ianuarie 2022, 17:08
Postat de Conache Pavel pe 20 Ianuarie 2022, 10:49

Sportiv imens si om cu caracter 0 (zero). Era favoritul meu dar de acum incolo in mod sigur nu-i voi mai urmari niciun meci. RUSINE NOVAK !!

De ce nu are caracter ? Că nu acceptă să vină cu viză și apoi să fie tratat ca și când ar fi un infractor ?

1240187572730378
Ionel Vancea  •  20 Ianuarie 2022, 17:06
Postat de agiler pe 20 Ianuarie 2022, 10:20

Păi atunci să dea în judecată și Franța și New York.Pentru că are interzis și la Roland Garros și la US Open.

Franța și SUA nu i-au dat viză pentru ca apoi să îl țină o noapte întreagă în aeroport și alte zile în hotelul ăla - care putea fi și de 17 stele, tot sechestrare de persoană se cheamă! REȚINEȚI TOȚI CEI CARE ÎL CRITICAȚI: Australia I-A DAT VIZA!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează