SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Novak Djokovic l-a eliminat pe Roger Federer în semifinale la Australian Open 2020! Cu cine joacă finala

Roger Federer și Novak Djokovic la fileu, după meciul de la Australian Open 2020
Roger Federer și Novak Djokovic la fileu, după meciul de la Australian Open 2020

Articol de GSP - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 13:22

Novak Djokovic, 32 de ani, loc 2 ATP, l-a învins pe Roger Federer în semifinale la Australian Open 2020, scor 7-6 (1), 6-4, 6-3. Djokovic joacă în finală cu învingătorul dintre Dominic Thiem și Alexander Zverev, partidă ce se dispută vineri.

Roger Federer, 38 de ani și loc 3 ATP, a pus probleme doar în primul set, când a avut 4-1 și 5-2, după care a fost copleșit de jocul din ce în ce mai bun al lui Djokovic. Atât Federer, cât și Djokovic au cerut ajutorul medicilor după primul set. Au urmat două seturi fără istoric, în care Federer nu a mai făcut față ritmului, iar Djokovic și-a asigurat biletele pentru finală.

27-23conduce Djokovic la întâlnirile directe cu Roger Federer

Novak Djokovic: „Respect pentru Roger Federer, era clar că e accidentat”

„Roger Federer nu a fost la cel mai bun nivel din cauza accidentării. Respect pentru el că a vrut să joace, era clar că nu se simte bine. A fost, probabil, o problemă pentru mine la început. Număram ce face Roger, cum se poate deplasa, în loc să fiu atent la jocul meu. Dar am reușit să mă reconectez la meci și m-am putut relaxa după ce am câștigat primul set.

Dacă faci prea multe strategii în timpul unui punct nu te ajută. Uneori e mai bine să mergi după instinct. Am servit bine, asta m-a scos de multe ori azi din situații dificile.

Când am câștigat primul meu Grand Slam aici, în 2008, veneam după 3 ani grei pentru mine în care tot pierdeam în fața acestor băieți. A fost nevoie de multă încredere și muncă pentru a mă ridica la nivelul lor”, a explicat Novak Djokovic la final.

Novak Djokovic, de 7 ori campion la Australian Open, Federer de 6

A fost prima întâlnire a celor doi în 2020, a 50-a în total. În 2019, Novak și Roger s-au întâlnit de două ori, în finala de la Wimbledon, când elvețianul a avut două mingi de meci, dar în care s-a impus sârbul, și la Turneul Campionilor în grupe, când a câștigat Federer.

Novak Djokovic este campion en-titre la Australian Open și poate deveni lider mondial, detronându-l pe Rafael Nadal, dacă ia trofeul.

Citește și:

Darren sau Halep? Geambașu pune câteva întrebări importante după eliminarea de la Australian Open: „Ar fi formidabil să aflăm!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
robby73
robby73  •  30 Ianuarie 2020, 17:14

Exact! Fă-ți tu statisticile tale, așa cum vrei tu și cum îți place ție. Fact e că Federer are mai multe GS câștigate și mai multe săptămâni ca nr 1. Djokovic a reușit să îl depășească, când Roger avea deja o vârstă înaintată (34de ani). Și restul e maculatura înfrumusețata de tine, pe placul tău. E adevărat că în 2016 conducea deja Nole, dar m-am referit la 34-35 de ani, așa cum am și scris. Hai pa și mai vedem în câțiva ani, dacă mai joaca Nole și dacă va egala recordurile lui Federer

adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Ianuarie 2020, 16:49
Postat de robby73 pe 30 Ianuarie 2020, 16:33

Cu tine nu prea are sens așa o discuție, pentru că îți faci statisticile cum vrei tu. Iei ultimi 12 ani unui jucător de 38 de ani? Ia și tu până la 34-35 de ani și ai să vezi ce spune statistica adevărată. Doar în ultimi 3 ani Nole la depășit pe Federer.

Deci faptul ca Federer a castigat primele 5 meciuri directe cand Djokovic abia aparuse in circuit il consideram normal, dar ne amintim ca elvetianul era prea batran in ultimii 3 (apropo, nu l-a depasit in ultimii 3, la sfarsitul lui 2016 deja scorul era 23-22 pentru Nole, in ciuda avansului luat de Fed in primii ani). Dar era prea batran doar pentru Nole ca pentru Nadal, mai batran cu doar un an decat sarbul, s-a dovedit foarte sprinten in acesti ultimi ani Roger. E OK, e in regula, ramane cum am stabilit.

robby73
robby73  •  30 Ianuarie 2020, 16:33
Postat de adi_stelistul pe 30 Ianuarie 2020, 16:19

Nadal a avut doar 2 ani in care merge argumentul cu accidentarile: 2015 si 2016. In ultimii 3 ani a avut 5 titluri GS, 2 finale, 3 semifinale. Culmea, a fost, intre cei 3, cel cu rezultatele cele mai bune. Deci nu, nu din cauza accidentarilor l-a batut Federer (5-1 e scorul meciurilor directe si in acesti 3 ani pentru Fed). Si daca cu Nadal i-a mers intr-o perioada buna a spaniolului, la o varsta inaintata a elvetianului, continui sa sustin ca argumentul varsta inaintata nu explica avansul lui Nole in fata lui Federer din ultimii ... ei, bine, da, 12 ani! Ma rog... Sigur, e de vazut daca sarbul e capabil de longevitatea lui Federer. Asta va fi un test pentru el.

Cu tine nu prea are sens așa o discuție, pentru că îți faci statisticile cum vrei tu. Iei ultimi 12 ani unui jucător de 38 de ani? Ia și tu până la 34-35 de ani și ai să vezi ce spune statistica adevărată. Doar în ultimi 3 ani Nole la depășit pe Federer.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează