SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

VIDEO+FOTO Djokovic a fost condus cu 2-0 la seturi în „optimile” Roland Garros, apoi a mai cedat un singur game » Adversarul s-a retras în decisiv

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 18:15 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 21:18

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros 2021. Italianul Lorenzo Musetti (19 ani, 76 ATP) s-a retras în decisiv, la scorul de 7-6(7), 7-6(2), 1-6, 0-6, 0-4, în favoarea lui Nole.

  • În sferturile de finală, Djokovic va juca împotriva unui alt italian, Matteo Berrettini (9 ATP).
  • Celelalte meciuri sunt: Rafael Nadal - Diego Schwartzman, Alexander Zverev - Alejandro Davidovich Fokina și Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev

Novak Djokovic a fost testat serios pentru prima dată la actuala ediție. Fără set pierdut în primele 3 tururi, sârbul n-a găsit soluții în fața lui Musetti, un italian în vârstă de 19 ani, cu un forehand puternic și mult tupeu în joc. 

Novak Djokovic, revenire spectaculoasă la Roland Garros

+7 FOTO

În ciuda unui procentaj slab al primului serviciu, doar 51%, Lorenzo și-a adjudecat setul inaugural, într-un tie-break lung, scor 9-7. A reușit să ducă și actul secund în tie-break, unde a fost dominant, cedându-i doar două puncte liderului mondial. 

Ceva s-a rupt în jocul italianului. Deși nu părea să aibă vreo suferință de ordin fizic, a mai cucerit un singur game în următoarele 3 seturi. Djokovic a simțit problemele din jocul adversarului și a trecut în control, nu a mai greșit aproape deloc, doar 4 erori neforțate în setul 3, două în setul cu numărul 4 și una singură în decisiv. 

În ultimul act, la scorul de 4-0 pentru Nole, Musetti a aruncat prosopul. Tânărul italian va urca spectaculos în clasament, până pe locul 61. Djokovic rămâne în cursa pentru al doilea trofeu la Paris, după cel din 2016.

Rezumatul meciului Novak Djokovic - Lorenzo Musetti

Locul 1 ATP e pus în joc

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros 2021. Italianul Lorenzo Musetti (19 ani, 76 ATP) s-a retras în decisiv, la scorul de 7-6(7), 7-6(2), 1-6, 0-6, 0-4, în favoarea lui Nole.

Citește și alte știri de la Roland Garros 2021:

Sorana Cîrstea, primele explicații pentru eliminarea de la Roland Garros: „3 greșeli pe care nu le fac”

Coco Gauff, în sferturi la Roland Garros la doar 17 ani! Victorie categorică cu Ons Jabeur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează