SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS 1000

video Novak Djokovic despre marele rival: „Când nu e prezent, apare o oportunitate pentru noi, ceilalți, să cucerim titlul”

Novak Djokovic pe aleile de la Monte Carlo Country Club. Foto: Imago
Novak Djokovic pe aleile de la Monte Carlo Country Club. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 18:56 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 19:50

Liderul ATP, Novak Djokovic, speră să joace mai bine la Monte Carlo decât în ultimii ani, când nu a trecut de ”sferturi”. Sârbul a vorbit și despre absența marelui rival Rafael Nadal

Numărul unu mondial revine pe terenuri după o pauză de mai mult de lună și speră într-un debut încurajator pe zgură. Ultima dată a jucat la Dubai, pe hard, unde a ajuns în semifinale la începutul lui martie, fiind învins însă de Daniil Medvedev.

Novak Djokovic: „Nu am avut succes în ultimii doi ani”

„M-am antrenat mult pe zgură, cred că e ceva pozitiv dacă te gândești la sezonul pe această suprafață”, a spus sârbul înainte de startul în turneul Masters 1000 de la Monte Carlo.

„Nu am avut mult succes aici în ultimii doi ani”, a recunoscut Djokovic, adăugând că „nu am jucat un tenis grozav, de aceea sper că de data aceasta pot începe mai bine și pot pune bazele unei forme bune”.

2 titluria cucerit Novak Djokovic în 2023, ambele în ianuarie, la Antipozi: Australian Open și Adelaide 1

De fapt, el nu a ajuns mai departe de sferturile de finală din 2016 încoace, iar sezonul trecut a fost eliminat în runda secundă de viitorul finalist, spaniolul Alejandro Davidovich Fokina.

În trecut, Novak Djokovic s-a impus de două ori în Principat, în 2013 și 2015, și cunoaște foarte bine baza, unde s-a și antrenat în săptămânile recente. „Știu clubul. Sunt destui jucători care au reședința în Monaco și îl folosesc drept bază de antrenament”, a explicat liderul ATP.

„Baza se transformă incredibil pe durata turneului, dar te simți grozav știind că mergi să dormi în patul tău”, a punctat el cu un zâmbet.

Djokovic va juca mâine, în al treilea meci de pe terenul principal Rainier III, contra rusului Ivan Gakhov, 26 de ani, 186 ATP, venit din calificări, care azi l-a învins pe americanul Mackenzie McDonald, 7-6 (6), 2-6, 6-3.

38 de trofeeîn turnee de categorie Masters 1000 are sârbul în palmares, fiind urmat de Rafael Nadal cu 36

Aflat în căutarea consolidării poziției de vârf în ierarhia mondială, cu Rafael Nadal încă nepregătit complet pentru a reveni în competiții și Carlos Alcaraz accidentat din nou, Novak Djokovic e marele favorit la titlu. Nole a vorbit înainte de startul concursului și despre marele său rival, Rafa. 

„Într-un fel este o pierdere pentru turneu și pentru tenis în general fiindcă nu joacă aici, el este cine este, de departe jucătorul cu cel mai mare succes pe zgură din toate timpurile. Știm de câte ori a câștigat în Monaco și în alte turnee pe zgură, dar în același timp este o oportunitate, când nu este prezent, pentru noi, ceilalți, să încercăm să cucerim titlul”, a explicat Djokovic.

Mai important pentru Novak este însă să joace consistent și să se prezinte la Roland Garros cu șanse să ajungă departe.

Novak Dokovic a ratat Indian Wells și Miami

Din cauza statutul său de persoană nevaccinată anti-Covid 19, sârbul a ratat turneele Masters de la Indian Wells și Miami. El a aplicat, fără succes, pentru a obține o permisiune specială din partea guvernului SUA pentru a putea juca în respectivele concursuri.

Citește și alte știri din tenis

„E cea mai dulce!” » Bianca Andreescu nu s-a putut abține când a fost vorba de o colegă din circuit
WTA
„E cea mai dulce!” » Bianca Andreescu nu s-a putut abține când a fost vorba de o colegă din circuit
S-a retras omul care a pus-o la punct pe Serena Williams: „E perfect logic să-mi închei cariera aici”
RETRAGERE
S-a retras omul care a pus-o la punct pe Serena Williams: „E perfect logic să-mi închei cariera aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează