SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

S-a retras omul care a pus-o la punct pe Serena Williams: „E perfect logic să-mi închei cariera aici”

Carlos Ramos a avut o dispută de notorietate cu Serena Williams / Sursă foto: Imago Images
Carlos Ramos a avut o dispută de notorietate cu Serena Williams / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 12:43 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 13:35

Carlos Ramos, 51 de ani, arbitrul care a depunctat-o pe Serena Williams în finala de la US Open din 2018, a oficiat, duminică, ultimul meci al carierei. Arbitrul de scaun a condus finala de acasă, de la Estoril, dintre Casper Ruud și Miomir Kecmanovic, câștigată de norvegian în două seturi, 6-2, 7-6.

Arbitrul a ținut un discurs în deschiderea festivității de premiere, în care a vorbit despre călătoria sa de peste două decenii în circuit. Ramos a condus, de-a lungul carierei, nu mai puțin de 10 finale de Mare Șlem, ultima fiind chiar cea cu cântec de la Flushing Meadows.

Carlos Ramos, omul care a pus-o la punct pe Serena Williams, s-a retras din tenis

„Cariera mea se termină aici. Cu recunoștință și smerenie, se încheie o pagină importantă din viața mea. Tenisul și arbitrajul m-au făcut persoana care sunt în prezent și sunt foarte recunoscător pentru asta acestui sport, publicului portughez, prietenilor mei. 

Este perfect logic să-mi închei cariera aici, așa că le mulțumesc oamenilor care au făcut posibil acest lucru. Spun asta cu multă recunoștință, dar și cu o imensă plăcere. Vă mulțumesc”, a spus Ramos, potrivit site-ului tennis.com.

Carlos Ramos a fost considerat unul dintre cei mai drastici arbitri din circuit, recunoscut pentru faptul că nu se ferea să aplice penalizări jucătorilor de top.

Carlos Ramos, dispută de notorietate cu Serena Williams

Portughezul Carlos Ramos și Serena Williams au avut un conflict deschis în finala ediției din 2018 de la US Open, pierdută de Serena în fața lui Naomi Osaka, scor 2-6, 4-6. 

Arbitrul de scaun a sancționat-o pe Williams pentru sfaturile primite din tribună de la Patrick Mouratoglou, jucătoarea ripostând și numindu-l „hoț”. Ramos a depunctat-o cu un game pe Serena și a stârnit un scandal uriaș.

Citește și alte știri din tenis: 

Boris Becker, despre perioada petrecută după gratii: „Dacă închisoarea nu te învață să fii umil, atunci nimic altceva nu o poate face”

Elina Svitolina cere sancționarea rusoaicei Anastasia Gasanova: „Ea aduce argumente în favoarea armatei ruse, care a ucis și a violat ucraineni. Cum e posibil ca WTA să ignore acest lucru?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Potio
Potio  •  10 Aprilie 2023, 15:12

Bravoo Carlos..ai fost un arbitru bun, dar cu mutra aia putea i fi un prof de romana sa ajuti elevele la declinari..uite Serena nu i Serena ..bine a facut c a pus o la punct..in rest a aplicat regulile cam drastic dar echidistant..hehe

Vezi toate comentariile (1)
Comentează